Υπήρχε μια ιδέα για το νέο όχημα, αλλά πλέον η Volkswagen παρουσίασε μια πλήρης ματιά στο πλάνο του ηλεκτρικού hatchback που ετοιμάζει.

Το concept μοιάζει πράγματι με ένα φουτουριστικό hatchback Golf, με αεροδυναμικές γραμμές, μεγάλους τροχούς, μια τεράστια πανοραμική γυάλινη οροφή και στενούς προβολείς LED. Η καμπίνα διαθέτει τεράστια παράθυρα, ενώ δεν υπάρχουν οι παραδοσιακοί καθρέπτες, που έχουν αντικατασταθεί από μικρές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα φτερά.

Η παραγωγή του μοντέλου αυτού θα κάνει ντεμπούτο το 2020 ως το πρώτο όχημα που θα χρησιμοποιεί το κιτ Modular Electric Drive. Η πλατφόρμα θα αφορά ένα φάσμα των επερχόμενων EV.

Η VW θα ενσωματώσει 168-ιπποδύναμη (125 κιλοβάτ) ηλεκτροκινητήρα και μια ταχύτητα μετάδοσης στην εσωτερική διάμετρο του πίσω άξονα. Μια μπαταρία είναι κάτω από το δάπεδο, το οποίο διατηρεί το κέντρο βάρους χαμηλά. Το σύστημα μετάδοσης θα επιταχύνει το hatchback έως 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, και το όχημα θα μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα των 159 χλμ ανά ώρα.

Η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες μπαταρίας που θα παρέχουν μεταξύ 400 χιλιόμετρων έως 600 χιλιόμετρων με μια φόρτιση.

Η εσωτερική διάμετρος μετρά 4,1 μέτρα μήκος, η οποία είναι 152,4 χιλιοστά μικρότερη από το τρέχον Golf. Ωστόσο, το μεταξόνιο είναι 127 χιλιοστά μεγαλύτερη από το δημοφιλές hatchback της VW.

Επίσης, χωρίς την ανάγκη ψύξης του κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές έχουν την ευχέρια να δημιουργήσουν ένα ομαλό εμπρόσθιο άκρο με πολύ βραχείες προεξοχές. Οι προβολείς έχουν ένα νέο σχεδιασμό με προσαρμοστικά LED στο κέντρο που κινούνται γύρω σαν μάτια.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της VW προτίμησαν μια υπερ-μινιμαλιστική προσέγγιση. Το μόνο φυσικό κουμπί ελέγχει τα φώτα κινδύνου. Οι οθόνες στα πάνελ των θυρών επιτρέπουν κάθε επιβαίνοντα να έχει έλεγχο στο σύστημα Infotainment. Αντί για αλλαγή ταχυτήτων, ένας πίνακας στο κάτω μέρος του τιμονιού επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν λειτουργία παρκαρίσματος, πισινής, ουδέτερης και οδήγησης. Έλεγχοι για τα φλας είναι επίσης παρών.

Το τιμόνι φιλοξενεί επίσης έλεγχο για αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Πατώντας το λογότυπο της VW για λίγα δευτερόλεπτα, το τιμόνι μαζεύεται στο ταμπλό, και λέιζερ για την πλοήγηση του οχήματος εμφανίζονται από την οροφή σαν μικρές κεραίες. Η VW πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι έτοιμη το 2025.

vw-id-concept2 volkswagen-paris-showcar2 vw-id-concept