Η Opel παρουσίασε στο 2016 Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού την νέα Ampera-e. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο έχει προορίζεται να φέρει την επανάσταση στην ηλεκτροκινητικότητα.

Ουσιαστικά είναι μια έκδοση του αμερικάνικού Chevrolet Bolt, και σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή, το όχημα παρέχει επιτάχυνση και ικανότητα προσπέρασης όπως ένα σπορ αυτοκίνητο.

Το συμπαγές EV είναι σε θέση να ταξιδεύσει πάνω από 500 χιλιόμετρα σε μια φόρτιση, ξεπερνώντας τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της στο δρόμο που προσφέρει τουλάχιστον 200 χιλιομέτρων. Όλα αυτά σύμφωνα με την Opel.

Φυσικά το εύρος στην καθημερινή χρήση θα ποικίλει και εξαρτάται από την προσωπική οδηγική συμπεριφορά και σε εξωτερικούς παράγοντες. Πάντως το αυτοκίνητο λογικά θα έχει μια πραγματική αυτονομία πάνω από 380 χιλιόμετρα.

Αλλά το Ampera-e δεν είναι μόνο φιλικό στο περιβάλλον. Με 204 ίππους (150 κιλοβάτ), που παράγονται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο, πιο γρήγορο από την Astra TCR, Adam R2, Corsa OPC και Insignia OPC.

Το ηλεκτρικό όχημα χρειάζεται μόλις 3,2 δευτερόλεπτα για να χτυπήσει 50 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ χρειάζεται 4,5 δευτερόλεπτα για να καλύψει το σπριντ 80 έως 120 χλμ πριν από την τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα.

2017-opel-ampera-e2

2017-opel-ampera-e3

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of