Η Nissan παρουσίασε το νέο Micra, που έχει σαφείς επιρροές από την έκδοση Sway, αν και σε πιο ήπιους τόνους. Το νέο μοντέλο διαθέτει την έξυπνη τεχνολογία οδήγησης της Nissan και το προσφέρει στην κατηγορία Β-segment.

Το μικρό νέο Micra παρέχει αρκετά συστήματα ασφαλείας όπως πρόληψη αλλαγής λωρίδας, έξυπνη πέδηση έκτακτης ανάγκης, βοήθημα μεγάλων προβολέων, προειδοποίηση τυφλών σημείων, αναγνώριση οδικών σημάτων, και το μόνιτορ Around-View. Παράλληλα, είναι διαθέσιμα πολλά καλούδια τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος ήχου Bose, και μια οθόνη αφής Infotainment επτά ιντσών με Apple CarPlay.

Υπάρχει επιπλέον και νέα τεχνολογία οδήγησης. Η Nissan παρέχει τα ενεργά συστήματα Ride Control και Active Trace Control, προκειμένου να μειώσει την υποστροφή και την οξυμένη συνολική διαχείριση.

Όσον αφορά τους κινητήρες, η Nissan προσφέρει ένα 0.9-λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο, καθώς και ένα πετρελαιοκινητήρα 1.5-λίτρων, αμφότεροι παράγουν 90 ίππους. Είναι διαθέσιμος και ένας ατμοσφαιρικός, 1.0-λίτρων βενζίνης inline-three, με 75 ίππους.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις θα ξεκινήσουν το Μάρτιο 2017.

2017-nissan-micra2 2017-nissan-micra4 2017-nissan-micra3