Η AMG σηματοδοτεί τη χρυσή επέτειό της το 2017 και για να το γιορτάσει, η Mercedes-AMG θα κατασκευάσει ένα πανίσχυρο hypercar με F1 κινητήρα. Η είδηση αυτή αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού από την εταιρεία, που φαίνεται ότι έχει στόχο να κοντράρει αυτοκίνητα όπως την Bugatti Veyron, την McLaren P1 και την επερχόμενη Aston Martin.

Όπως απεικονίζεται στην φωτογραφία, η R50 θα είναι ένα αυτοκίνητο F1μ νόμιμη για τον δρόμο, αλλά με δύο θέσεις αντί για μια, με πανίσχυρο κινητήρα F1 με βοήθεια ηλεκτρονικού κινητήρα, και μια αναλογία ισχύος-βάρους που πλησιάζει 1:1.

Το νέο hypercar δεν θα έχει «κανένα συμβιβασμό», όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία, και θα αποτελεί μια προεπισκόπηση για μελλοντικά μοντέλα AMG. Ουσιαστικά το αυτοκίνητο φαίνεται πιο αγωνιστικό παρά αυτοκίνητο δρόμου, με θολωτή οροφή και κομψή LMP1 εμφάνιση.

Η δύναμη θα προέρχεται από ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 1.6-λίτρων της Mercedes. Δεν αποκλείεται η AMG να απομακρυνθεί τελικά από τη χωρητικότητα 1.6 λίτρων, ή να προτιμήσει τετρακύλινδρο, ενδεχομένως προσθέτοντας περισσότερη υβριδική τεχνολογία, αλλά αν πρόκειται να τηρήσει την 1:1 φιλοσοφία αυτό υποδηλώνει μια έξοδο στην περιοχή των 700 κιλοβάτ.

Για να διατηρηθεί χαμηλό το βάρος, η AMG R50 θα διαθέτει ένα μονοκόκ από ανθρακονήματα, επιβεβαιώνοντας τη σύνδεση της με την F1. Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο κινητήρας F1 θα αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και το έργο αυτό σχεδιάζεται από την AMG στην Affalterbach.

Η προσθήκη επιπλέον βάρους πιθανώς να περιλαμβάνει e-κινητήρες που θα βρίσκονται στο μπροστινό άξονα ως δευτερεύων σύστημα μετάδοσης, ενισχύοντας την έλξη και τη σταθερότητα. Η διεύθυνση στους πίσω τροχούς ολοκληρώνει την εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας που θα είναι αρκετά υπάκουη στο δρόμο και αρκετά έντονη στην πίστα.

Αυτό θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με μια μυριάδα συστημάτων και αλγορίθμων βοηθημάτων για να κάνουν την R50 απίστευτα γρήγορη γύρω από μια στροφή, και να κάνουν τον κάθε οδηγό να μοιάζει με ιδιοφυΐα οδήγησης.

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of