Η Ferrari παρουσίασε στο Παρίσι τον τρόπο που βρήκε για να κάνει την LaFerrari ακόμη πιο επιθυμητή μέσω της αφαίρεσης της οροφής και την δημιουργία της Aperta. Όσοι είναι αρκετά εύποροι για να διεκδικήσουν αυτό το μοντέλο, μπορούν να το αποκτήσουν με ένα προαιρετικό soft top ή ένα hard top, όταν ο καιρός έξω δεν είναι κατάλληλος για κάμπριο οδήγηση.

Το τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας προσπάθησε να διατηρήσει την εμφάνιση της coupe όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ οι μηχανικοί είναι οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός συστήματος αφαίρεσης ανέμου που ενισχύει όχι μόνο την αεροδυναμική, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε υψηλές ταχύτητες.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό πράγμα για την Aperta είναι ότι έχει τους ίδιους ακριβώς αριθμούς επιδόσεων όπως και η στάνταρ LaFerrari, έστω κι αν υπάρχει μια μικρή αύξηση στο βάρος. Αναλυτικά, το ανοικτό όχημα από το Maranello κάνει 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, 0-200 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα και 0-300 χιλιόμετρα την ώρα σε 15 δευτερόλεπτα, καθ ‘οδόν προς μια τελική ταχύτητα άνω των 350 χλμ/ώρα.

Η κίνηση παρέχεται από την ίδια υψηλή τεχνολογία υβριδικής μετάδοσης στο εσωτερικό της Ferrari LaFerrari coupe με ένα ισχυρό κινητήρα 800 ίππων V12 που εργάζεται μαζί με ένα 163 ίππων ηλεκτρικό κινητήρα για να παρέχει μια συνδυασμένη απόδοση 963 ίππων (708 κιλοβάτ) και πάνω από 900 μέτρα Newton (664 λίβρες-πόδια) της ροπής.

Η Aperta μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για την ίδια στρεπτική ακαμψία όπως το σταθερό μοντέλο, ενώ εμφανίζει τον ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας ακόμη και όταν οδηγείται χωρίς μια από τις δύο προαιρετικές οροφές.

Η Ferrari δεν διευκρίνισε ακόμη πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, ούτε έχει πει τίποτα για το κόστος. Ωστόσο, το Autocar έχει μάθει ότι μπορεί κάποιος να προ-παραγγείλει την Aperta για 3.5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους, και θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2017 για να αρχίσουν οι παραδόσεις.

ferrari-laferrari-spider-first-official-photos4 ferrari-laferrari-spider-first-official-photos3 ferrari-laferrari-open-top-spider

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of