Τουλάχιστον σε μορφή concept, η BMW Χ2 μοιάζει πολύ πιο συναρπαστική από την X1 δεύτερης γενιάς πάνω στην οποία βασίζεται. Φαίνεται να υπάρχει μια αγορά αρκετά μεγάλη για να δικαιολογήσει την ύπαρξη μοντέλων όπως τα Χ4 και X6, συνεπώς η BMW θέλει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς coupe crossover σχεδιάζοντας να εισαγάγει ένα τρίτο μοντέλο που θα έρθει σε μια πιο προσιτή τιμή εκκίνησης.

Κατά κύριο λόγο η BMW στοχεύει νεαρό κοινό που θέλει να ξεχωρίσει από το πλήθος, με την Χ2 να έχει ένα πολύ επιθετικό μπροστινό άκρο με μια φρέσκια αίσθηση στην εταιρική μάσκα και μεγάλους πλευρινούς αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας λέιζερ στους προβολείς επέτρεψε στην BMW να εγκαταστήσει πολύ λεπτούς συστάδες που δανείζουν στο εμπρόσθιο άκρο μια κομψή εμφάνιση που το διαχωρίζει περαιτέρω από την X1.

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο σε Motor Show, η Χ2 διαθέτει τεράστιες ζάντες αλουμινίου 21-ιντσών που στεγάζονται σε εξέχουσες αψίδες για να καταστεί δυνατή μια τολμηρή εμφάνιση για την αμφιλεγόμενη crossover coupe. Λεπτά καλύμματα καθρεπτών και η απουσία των συμβατικών λαβών θυρών συμβάλλουν για να δημιουργηθεί ένα βελτιωμένο προφίλ.

Προχωρώντας στο πίσω μέρος, οι δύο κυκλικές άκρες εξάτμισης μοιάζουν πολυβόλα που συνοδεύουν ένα ψευδο διαχύτη. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η ευρύτητα στα πίσω φώτα και μια πιο κεκλιμένη πίσω πόρτα, ως αποτέλεσμα της ανασχηματισμένης γραμμής οροφής που παρέχει στην Χ2 μια πιο σπορ αίσθηση.

Η BMW δεν παρείχε καμία διευκρίνιση ως προς το πότε θα ξεκινήσει το αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά η τολμηρή Χ2 αναμένεται να χτυπήσει την αγορά είτε από το τέλος του επόμενου έτους ή το 2018 για να ανταγωνιστεί την Mercedes GLC Coupe.

bmw-x2-concept-paris-motor-show4

bmw-x2-concept-paris-motor-show2 bmw-x2-concept-paris-motor-show3

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of