Τέσσερα χρόνια στην αγορά έχουν αποδειχθεί γόνιμα για την Suzuki και το μοναδικό S-Cross SUV. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της αναθεωρημένης έκδοσης του τον επόμενο μήνα, το όχημα θα λάβει ένα νέο πρόσωπο, μαζί με ένα ακόμα πιο φρέσκο πακέτο επιλογών κινητήρα.

Με νέα τολμηρή εμφάνιση όπως αναφέρει η Suzuki, η οποία ελπίζει ότι θα διαχωρίσει το S-Cross από την τρέχουσα έκδοση της κατηγορίας C SUV. Στην μάσκα έχει δοθεί μια πιο εμφανής διάκριση, και είναι επενδεδυμένη σε χρώμιο. Οι προβολείς είναι τώρα πιο διακριτοί με LED, και τα πίσω φώτα ακολουθούν με στάνταρ λαμπτήρες LED.

Το εξωτερικό ολοκληρώνεται με ένα πιο τραχύ μαύρο πλαστικό διαχύτη που ζευγαρώνει πολύ καλά με το προσαρμοσμένο ύψος, το οποίο έχει αυξηθεί από 165 χιλιοστά έως 180 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό, ένα ενημερωμένο ταμπλό και τελειώματα φέρνουν το S-Cross στον 21ο αιώνα με υλικά soft-touch που τονίζουν τον πίνακα ελέγχου στο κέντρο. Νέο ύφασμα έχει επίσης προστεθεί στα καθίσματα, όπως και μια διπλή συρόμενη πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή. Επίσης διαθέσιμες επιλογές είναι η δορυφορική πλοήγηση, πίσω κάμερα στάθμευσης, εμπρός και πίσω αισθητήρες εγγύτητας στάθμευσης, και αυτόματος έλεγχος κλίματος.

Κάτω από το καπό, το S-Cross ακολουθεί τα επιτυχή βήματα του Vitara S και Baleno, και είναι το τρίτο όχημα της γκάμας που λαμβάνει μια σειρά από επιλογές κινητήρων Boosterjet. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.0-λίτρων αποδίδει 111 ίππους (82 κιλοβάτ) και 125 λίβρες-πόδια (170 μέτρα newton) της ροπής.

Είναι διαθέσιμος και ο κινητήρας Boosterjet 1.4-λίτρων που παράγει 138 ίππους (102 κιλοβάτ) και 162 λίβρες-πόδια (220 meter newton) της ροπής, και μια τρίτη επιλογή ο diesel 1.6-λίτρων, με 236 λίβρες-πόδια (320 newton-meter) της ροπής.

Και τα τρία ζεύγη διαθέτουν σύστημα τεσσάρων ρυθμίσεων AllGrip που επιτρέπει το S-Cross να διασχίσει, αμμοχάλικο, πέτρες και λάσπη.

2017-suzuki-s-cross2 2017-suzuki-s-cross3 2017-suzuki-s-cross4