H Citroen παρουσίασε το όχημα που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα WRC, και είναι ένας ακόμη απόλυτα τρελός σχεδιασμός.

Γενικά η Citroen έχει μια ιστορία με απίστευτα concept. Πολλά από αυτά είναι σχεδόν εκτός πραγματικότητας και θα τραβήξουν αμέσως την προσοχή σας.

citroen-concept2

Citroen C-Cactus
Η εκτέλεση και ο σχεδιασμός της C-Cactus μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός σε σύγκριση με το C4 Cactus, αλλά φαίνεται ότι είχαν την ίδια κατεύθυνση. Και τα δύο ήταν γραφτό να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά, και ταυτόχρονα είναι φιλικά στο περιβάλλον. Αν και το C-Cactus δεν έφτασε στην παραγωγή αμετάβλητο, μπορείτε να διαπιστώσετε την εξέλιξη που είχε.

citroen-concept3

Citroen Tubik
Δεν παρουσιάζουμε συχνά αυτοκίνητα τύπου van, αλλά ευχαρίστως θα κάνουμε μια εξαίρεση για την Tubik. Είχε πόρτες γεράκι πριν από την Tesla, και ένα εσωτερικό που έμοιαζε με ένα αλαζονικό βότκα μπαρ από το διάστημα. Ο οδηγός περιοριζόταν στην θέση του, προφανώς αποκομμένος από τους οκτώ άλλους επιβάτες, και η μύτη γουρουνάκι ήταν εμπνευσμένη από το van Type H.

citroen-concept4

Citroen Survolt
Κοιτάξτε προσεκτικά και πείτε μας ότι η Bugatti Chiron δεν μοιάζει πολύ με αυτό το όχημα του 2010. Και ενώ η απόδοση της Chiron μπορεί να είναι ηλεκτρισμένη, δεν είναι ηλεκτρική. Το Survolt ήταν ένα σχεδόν αθόρυβο αυτοκίνητο αγώνων, και δεν είχε ταχύτητες όπως ένα Koenigsegg Regera. Η Citroen ήταν πάντα μπροστά, οι κατασκευαστές supercar απλώς πλησιάζουν.

citroen-concept5

GTbyCitroen
Οδηγώντας ένα από αυτά πρόσφερε 793 ίππους αλλά δυστυχώς ήταν ψηφιακοί ίπποι. Η GTbyCitroen μπορεί να ακούγεται σαν να πήρε το όνομά του από μάρκα ρούχων, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια συνεργασία μεταξύ της Citroen και την Polyphony Digital, προγραμματιστές του Gran Turismo. Ήταν ένα από τα πρώτα παραδείγματα ενός αυτοκινήτου σχεδιασμένο για ένα παιχνίδι που στη συνέχεια έφτανε σε φυσική κατασκευή.

citroen-concept6

Citroen Osmose
Από που να αρχίσουμε για την Osmose. Το σκεπτικό ήταν ότι ο οδηγός θα διαφήμιζε τον προορισμό του, και στη συνέχεια θα έπαιρνε μαζί του πεζούς με την ίδια πορεία. Πράγμα που σήμαινε ότι όχι μόνο ο οδηγός θα έπρεπε να αγοράσει το πλαστικό για την διαφήμιση, αλλά στη συνέχεια να κάνει κούρσες για τυχαίους πεζούς λες και οδηγούσε ένα λεωφορείο. Αυτή ήταν η άποψη της ουτοπίας που είχε η Citroen στην αρχή της νέας χιλιετίας, και είμαστε χαρούμενοι που μπήκε στο αρχείο.

citroen-concept7

Citroen Cxperience
Φανταστείτε να κυκλοφορείτε στο δρόμο με αυτό το όχημα που η Citroen αποκάλυψε τον περασμένο μήνα. Κάτω από τις τυπικές ρυθμίσεις που προορίζονται για Motor Show, φαίνεται ο σχεδιασμός των μελλοντικών μοντέλων της Citroen, που βασίζεται χαλαρά στο C4 Cactus. Ελπίζουμε ότι η γραμμή οροφής και τα πλωτά πάνελ θα διατηρηθούν.

citroen-concept8

Citroen C-Metisse
Πίσω στο 2006 η Citroen αποκάλυψε το C-Metisse, ένα 5-θυρο, diesel υβριδικό. Η χαμηλή, φαρδιά και μπροστινή γρίλια έδωσε μια σκόπιμη, επιθετική εμφάνιση, και το πίσω παρμπρίζ σχήματος επανέλαβε την τρελή και σπάνια C6.

citroen-concept9

Citroen Karin
Ποτέ πριν και μετά την Karin δεν είδαμε άλλο ένα αυτοκίνητο να έχει σχεδιαστεί με μια πυραμίδα ως πηγή έμπνευσης, και αυτό είναι πιθανώς ένα καλό πράγμα. Φαινόταν αρκετά αεροδυναμική, και διέθετε υδροπνευματική ανάρτηση από το DS.

citroen-concept10

Citroen Coccinelle
Coccinelle είναι γαλλικά για πασχαλίτσα, και ο σχεδιασμός το κάνει να μοιάζει ότι θα μπορούσε να πετάξει μακριά ίσως με κάποια φτερά και ένα πιο ισχυρό κινητήρα. Είχε τον μικροσκοπικό 425cc κινητήρα από το 2CV, ενώ ταυτόχρονα έμοιαζε με ένα αυτοκίνητο φούσκα.