Πατώντας το γκάζι της 2017 Porsche 718 Cayman αισθάνεσαι την μεγάλη δύναμη της εξάτμισης και τα ζωηρά υψηλά ντεσιμπέλ θόρυβου που αφήνει στο πέρασμα της. Ένας ήχος δυνατός, που γίνεται πιο εκκωφαντικός όσο ο οδηγός γίνεται πιο γενναίος με το γκάζι.

Και όμως υπάρχουν διιστάμενες απόψεις για τον ήχο αυτού του κινητήρα, καθώς οι λάτρεις των προηγούμενων μοντέλων είναι σκεπτικοί αναφορικά με την αλλαγή της γνωστής ατμοσφαιρικής μονάδας. Και είναι αλήθεια ότι ο θόρυβος που προέρχεται από τις διπλές κεντρικές σωλήνες της Cayman S δεν είναι γλυκός, αλλά είναι όμως αιχμηρός. Και το πιο σημαντικό αφήνει υπαινιγμούς για την καλπάζουσα δύναμη και ροπή διαθέσιμη από το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, 2,5-λίτρων τεσσάρων επίπεδων μηχανών. Παράγει 350 ίππους και 309 λίβρες-πόδια της ροπής, ή αν προτιμάτε 25 ίππους και 72 λίβρες-πόδια πάνω από την περσινή Cayman S.

2017-porsche-718-cayman-first-drive3

Όσον αφορά το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Porsche, είναι αρκετά γρήγορο και συμβαδίζει με την θηριώδη δύναμη του κινητήρα. Οι χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων είναι εύκολες, αλλά είναι επίσης αρκετά άμεσες και πρέπει να είστε έτοιμοι να μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την ταχύτητα.

Και δεν είναι μόνο ο κινητήρας και ο μοχλός ταχυτήτων που εντυπωσιάζουν, αλλά και η οδήγηση του οχήματος, που όχι μόνο είναι γρήγορη, αλλά είναι και ατάραχη στις επιθετικές στροφές. Το πλάτος των λάστιχων, 235 εμπρός και 265 πίσω, δεν είναι συγκλονιστικό, αλλά αποδεικνύεται αρκετά ικανοποιητικό όταν υπάρχει ανάγκη. Η ελαφριά ανάρτηση και στα δύο άκρα του οχήματος διατηρεί την Porsche σε ισορροπία, ώστε να παραδώσει όλη τη δύναμη που διαθέτει.

2017-porsche-718-cayman-first-drive4

Κατ’ ακρίβεια, η επιτάχυνση στις γρήγορες γωνίες μας πήρε προ εκπλήξεως, μέχρι που η μηχανική της Porsche μας υπενθύμισε το προαιρετικό σύστημα ροπής για τους πίσω τροχούς. Πρόκειται για μια μηχανική κλειδαριά στον πίσω άξονα που λειτουργεί σε συνεννόηση με λίγο ελαφρύ φρενάρισμα του εσωτερικού τροχού, για να καθαρίσει ουσιαστικά την τροχιά εξόδου και να σας κάνει να φαίνεστε άψογος οδηγός.

Το τιμόνι ανταποκρίνεται άμεσα μέσω ενός τροχού λογικής διαμέτρου, και ακόμη και στις καμπυλωτές διαδρομές σπάνια χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια διεύθυνσης με αυτό το σούπερ άμεσο σύστημα. Το τιμόνι είναι επίσης εξοπλισμένο με το «μαγικό κουμπί» που ενεργοποιεί το Porsche Stability Management (διαχείριση ευστάθειας) λειτουργία Sport. Πατήστε το για να αυξήσετε το όριο παρέμβασης του ελέγχου σταθερότητας, αλλά χωρίς να μειώνεται εντελώς το δίχτυ ασφαλείας. Το κουμπί προκαλεί επίσης το κατέβασμα ταχύτητας, με ένα αποτέλεσμα που είναι εντελώς μεθυστικό.

2017-porsche-718-cayman-first-drive5
Στην καμπίνα υπάρχει αρκετός χώρος για να είστε άνετα για αρκετή ώρα χωρίς να μουδιάσετε. Γενικά, το εσωτερικό είναι αυτό που μας έχει συνηθίσει η Porsche: μια μεγάλη αίσθηση ποιότητας και συνέπειας, αλλά όχι πολύ προσπάθεια για εφευρετικό σχεδιασμό ή φανερή πολυτέλεια.

Επί της ουσίας είναι ένα αυτοκίνητο για να βελτιώσετε τους προσωπικούς σας χρόνους ταχύτητας και όχι για να εντυπωσιάσετε το ραντεβού σας, ακόμη και αν η ποιότητα του δέρματος είναι η πρώτη τάξεως, οι επιφάνειες είναι μαλακές, και το χαλί είναι τόσο καλό που φαίνεται ότι θα αντέξει για τα επόμενα 50 χρόνια.

Ο χώρος αποσκευών είναι εκεί, και μπορεί να μην είναι ικανός να καταπιεί ένα κάρο αποσκευές, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα. Όσοι έχουν μια τέτοια Porsche γνωρίζουν τον συμβιβασμό που σχετίζεται στον τομέα αυτό.

Και σαν παραδίδουμε τα κλειδιά της δοκιμής της 718 Cayman S, είναι σαφές ότι είναι ένα επιθυμητό αυτοκίνητο. Μια φυσική έλξη προς ένα από τα ωραιότερα αυτοκίνητα οδήγησης του κόσμου.

1
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of