Η Lexus UX Concept προγραμματίστηκε να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο 2016 Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου και θα αναδείξει ένα φουτουριστικό εσωτερικό που μοιάζει με κάτι που βγήκε από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Χαρακτηριστικά όπως μια καινοτόμα 3D διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (Human Machine Interface) θα δώσει στους οδηγούς μια εντελώς συναρπαστική εμπειρία.

Μια πολυεδρική κρυσταλλική δομή αντικαθιστά την τυπική εγκατάσταση οθόνης αφής, και απομακρύνει με κάθε είδους κουμπιά ή πλήκτρα. Η ολογραφική απεικόνιση συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές πληροφορίες σχετικά με το όχημα, όπως για παράδειγμα κλιματισμός, ψυχαγωγία, ενημέρωση, μουσική, τα οποία οι οδηγοί μπορούν να αλληλεπιδρούν με το πάτημα των δακτύλων τους.

Ο πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί με μια διαφανή, πλωτή σφαίρα που διαβάζει την ταχύτητα και κατανάλωση ανά χλμ, συνδέοντας τις πληροφορίες στον οδηγό ψηφιακά. Οι καθρέπτες στις πόρτες αντικαταστάθηκαν με κάμερες που μπορούν να προβληθούν από την κεντρική σφαίρα, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός στην καμπίνα συνεχίζει το φουτουριστικό θέμα στο ταμπλό, το τιμόνι και τα καθίσματα.

Η νέα γενιά των crossover θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού την 1η Οκτωβρίου 2016.

lexus-ux-concept