Κάθε φορά που βλέπουμε φωτογραφίες της νέας 2018 Mercedes S Clas, ένα μικρό κομμάτι του παζλ μπαίνει στη θέση του. Γνωρίζαμε ήδη ότι θα λάβει αναθεωρημένο φωτισμό και εσωτερικό σχεδιασμό, αλλά πλέον μέσω δύο βίντεο από χρήστη του Youtube, έχουμε μια πρώτη σαφής ένδειξη για το προδιαγραφόμενο παρουσιαστικό του οχήματος όταν αυτό εισέλθει στην παραγωγή.

Η υπάρχουσα S Class διαθέτει μία λευκή καμπτή γραμμή στην εσωτερική άκρη της μονάδας των προβολέων LED, που ενεργεί ως φώτα ημέρας, και δίπλα από αυτή είναι η πορτοκαλί LED για τα σήματα στροφής. Εδώ βλέπουμε ότι έχει αλλάξει στο αυτοκίνητο του 2018, με δύο λωρίδες LED γύρω από την εξωτερική άκρη των προβολέων που φάνηκαν να λειτουργούν τόσο ως φώτα ημέρας όσο και ως φλας. Επιπλέον στοιχεία μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά δεν μπορούμε να τα διακρίνουμε πίσω από την ταινία συγκάλυψης. Πάντως, ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι αρκετά καλυμμένος με ταινία, υποδηλώνοντας ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τομέα αυτό.

Στο πίσω μέρος, η ταινία πάνω στα φώτα μάλλον σημαίνει ότι έχουν γίνει αλλαγές και εκεί, αλλά δεν τα βλέπουμε αναμμένα επομένως είναι δύσκολο να κρίνουμε τις διαφορές στην παρούσα φάση. Το κάτω μισό του προφυλακτήρα είναι επίσης μεταμφιεσμένο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αλλαγές έχουν γίνει και εκεί.

Όσον αφορά το εσωτερικό, παρατηρούμε μια αλλαγή από το διακριτικό μοντέλο δύο ακτινών του τιμονιού στην τρέχουσα S Class σε ένα πιο τυποποιημένο τριών ακτίνων. Ενισχύεται επίσης με μια οθόνη στον πίνακα οργάνων στο κέντρο, σε αντίθεση με τις δύο οθόνες χωρίζονται από μια στήλη κουμπιών.

Η 2018 S Class αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2017, είτε στο Ντιτρόιτ, είτε στη Γενεύη.