Η Ferrari ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ολοκαίνουρια GTC4Lusso T στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η οποία θα διαθέτει ένα εντελώς νέο κίνητρα.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο όχημα θα διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3.9-λίτρων, με κίνηση στους πίσω τροχούς, και θα εξαπολύει μια ισχυρή δύναμη 610 ίππων (448 κιλοβάτ) στις 7.500 rpm και μέγιστη ροπή 561 λίβρες-πόδια (760 μέτρα Newton) εφικτές από τις 3.000 rpm.

Αυτό θα είναι αρκετό για να επιτρέπει ένα σπριντ από 0-100 χλμ/ώρα σε τρία και μισό δευτερόλεπτα, καθιστώντας την μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργή από το θηρίο V12 της στάνταρ GTC4Lusso.

Όσον αφορά τη μέγιστη ταχύτητα, το τελευταίο προϊόν από το Maranello θα είναι σε θέση να φθάσει σε περισσότερα από 320 χλμ/ώρα, με τελική περιορισμένη ταχύτητα στα 335 χλμ/ώρα.

Με συνολικό βάρος 1.740 κιλά, η Ferrari GTC4Lusso T είναι 50 κιλά ελαφρύτερη από το μοντέλο V12. Η απώλεια των τεσσάρων κυλίνδρων και η υιοθέτηση κίνησης στους πίσω τροχούς, μαζί με την υπερσυμπίεση, είχαν μικρή επίδραση στην κατανομή του βάρους.

Εκτός από διαφορετική μηχανή και εγκατάσταση RWD, η GTC4Lusso T έρχεται με αναβαθμισμένη διεύθυνση στους πίσω τροχούς που ανταποκρίνεται περισσότερο από ότι στο παρελθόν και έχει λάβει επίσης πρόσθετες ενημερώσεις σε άλλα συστήματα δυναμικού ελέγχου. Η Ferrari υπόσχεται η άμεση απόκριση στο γκάζι της V8, που επιτρέπει μια σχεδόν μηδενική υστέρηση στο τούρμπο.

Χωρίς αυτό να έχει μεγάλη σημασία όταν πρόκειται για ένα supercar, αλλά η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο μειώθηκε, από τα 15,3 λίτρα του μοντέλου V12 σε 11,6 λίτρα / 100 χλμ, ως αποτέλεσμα του μικρότερου και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Κατά συνέπεια, οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί από 350 έως 265.

Η Ferrari θα παρουσιάσει την GTC4Lusso T τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, μαζί με την LaFerrari.