Η ενημερωμένη έκδοση 8.0 του λογισμικού της Tesla είναι πλέον ευρέως διαθέσιμη για τους οδηγούς, και αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να μας αποκαλύψει επιτέλους ποιες είναι οι αλλαγές που εφάρμοσε. Ο κατασκευαστής EV υποστηρίζει ότι αυτή είναι «η μεγαλύτερη ανανέωση από την ημέρα κυκλοφορίας του Model S».

Μεταξύ των σημαντικότερων αναβαθμίσεων αφορά το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης της Tesla, και αυτό γιατί πλέον η τεχνολογία του κάνει πολύ μεγαλύτερη χρήση των αισθητήρων ραντάρ τοποθετημένων στο μπροστινό μέρος. Τώρα ενεργούν κάπως σαν κάμερες, σαρώνοντας το δρόμο μπροστά και δημιουργώντας μια τρισδιάστατη εικόνα. Οι βελτιώσεις αυτές επιτρέπουν στον αυτόματο πιλότο να χειριστεί ανισόπεδα οδοστρώματα ενώ προσαρμόζεται καλύτερα στις στροφές. Όσον αφορά την ασφάλεια, το AutoSteer τερματίζεται εφόσον ο οδηγός αγνοεί τις προειδοποιήσεις του οχήματος.

Η έκδοση 8.0 φέρνει επίσης σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα infotainment της Tesla. Ενώ χρησιμοποιείτε τον χάρτη, το control bar εξασθενίζει όταν δεν είναι σε χρήση και επιτρέπει στην εικόνα να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη. Το ζουμ ρυθμίζεται ανάλογα με τη θέση του οχήματος και τι χρειάζεται ο οδηγός να δει περισσότερο.

Επίσης, το σύστημα αναγνώρισης φωνής είναι ακόμη καλύτερη στην αποδοχή εντολών. Ένας οδηγός πλέον πατάει ένα κουμπί μία φορά για να το ξεκινήσει και μια λίστα εμφανίζεται στο ταμπλό και ενημερώνει τον οδηγό για το όχημα.

Το νέο χαρακτηριστικό είναι η προστασία υπερθέρμανσης καμπίνας που κρατά τους επιβαίνοντες μακριά από την υπερθέρμανση στο εσωτερικό του οχήματος. Κάθε φορά που το εσωτερικό φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου, το σύστημα κλιματισμού ενεργοποιείται αυτόματα για να δροσίσει τα πράγματα.

Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση στο Twitter, η έκδοση 8.0 δεν μπορεί να πάει αμέσως σε όλους τους πελάτες του κόσμου, γιατί πρέπει να γίνουν μικρές προσαρμογές για διαφορετικές περιοχές.

1
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of