Η Lotus μας παρουσιάζει δύο σύντομα βίντεο με την εντυπωσιακή εμφάνιση της 3-Eleven στην πίστα του Nürburgring. Τα κλιπ προέρχονται από την δημόσια δοκιμή του 3-Eleven πριν από ένα χρόνο, και δυστυχώς δεν δείχνουν ένα πλήρη γύρο, αλλά παρόλα αυτά μας δείχνουν την ακρίβεια που το roadster κινείται μέσα στο δρόμο.

Πέρυσι, υπήρξε μια μικρή διαμάχη αναφορικά με τον χρόνο του 3-Eleven, επτά λεπτά και έξι δευτερόλεπτα, καθώς η Lotus υποστήριξε ότι το όχημα «πέτυχε ένα από τους ταχύτερους γύρους γύρω από το Nürburgring για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου». Ωστόσο, η δήλωση ήταν κάπως παραπλανητική γιατί ο οδηγός Marc Basseng δεν κατέγραψε αυτό τον εντυπωσιακό αριθμό, καθώς η Lotus συνδύασε τους γρηγορότερους χρόνους σε διάφορους τομείς βασισμένη στους δύο καλύτερους γύρους του.

Η Lotus προσφέρει το 3-Eleven σε δύο επενδύσεις. Και οι δύο χρησιμοποιούν ένα μέσο-τοποθετημένο 3.5-λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V6. Στην έκδοση δρόμου 925 κιλών, παράγει 410 ίππους (305,7 κιλοβάτ) και 302 λίβρες-πόδια (410 μέτρα Newton) της ροπής. Το αεροδυναμικό κιτ παράγει 150 κιλά κάθετης πίεσης στα 240 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Όσον αφορά το σκληροτράχηλο μοντέλο πίστας ωθεί 460 ίππους (343 κιλοβάτ) και 387 λίβρες-πόδια (525 μέτρα Newton) της ροπής. Το βάρος πέφτει στα 890 κιλά. Η προσθήκη canards στις μπροστινές γωνίες και μια ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή αυξάνει την αεροδυναμική κάθετης πίεσης σε 240 χλμ/ώρα στα 215 κιλά.

Η Lotus προτίθεται να κατασκευάσει μόνο 311 3-Eleven, ωστόσο η παραγωγή ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Ιούνιο.