Ο τεχνολογικός γίγαντας Apple έχει συνδεθεί με την εξαγορά της McLaren, σύμφωνα με μια αναφορά από την σεβαστή εφημερίδα Financial Times.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple έχει προσεγγίσει το Technology Group της McLaren, η οποία περιλαμβάνει τη McLaren Formula 1 ομάδα, McLaren Automotive και McLaren Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Επικαλούμενη ως πηγή τρία άτομα που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις, η Financial Times υποστηρίζει ότι έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε πλήρη εξαγορά ή μια στρατηγική επένδυση.

Το ενδιαφέρον της Apple για την McLaren είναι πιθανόν συνδέεται με τα σχέδιά της να μετατρέψει την αυτοκινητοβιομηχανία με τον ίδιο τρόπο που άλλαξε την αγορά των smartphone.

Εργάζεται σε μια αυτο-οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για αρκετά χρόνια τώρα, με τις πρόσφατες εικασίες να υποδηλώνουν ότι η Apple θα εισέλθει στο τμήμα βιομηχανίας, σε συνεργασία με τρέχουσες κατασκευάστριες αυτοκινήτων αντί να προχωρήσει μόνη.

Η Financial Times τονίζει ότι η McLaren Technology Group μπορεί να τιμολογηθεί μεταξύ 1 δις αγγλικές λίρες και 1,5 δις αγγλικές λίρες, με τη McLaren Automotive να έχει έσοδα ύψους 450 εκατ. αγγλικές λίρες πέρυσι.