Για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικού επιπέδου, η Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard είναι η απόλυτη απάντηση για προστασία με μια τεράστια λιμουζίνα πολυτελείας.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την θωρακισμένη έκδοση της Maybach S600 Pullman, που ονομάζεται Guard, η οποία είναι ένα αλεξίσφαιρο μεγαθήριο που θα κάνει δημόσιο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη του μήνα.

Πάντως οι αρχηγοί κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών ή και δικτάτορες δεν θα είναι σε θέση να παραλάβουν αυτή την λιμουζίνα πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Θα χρειαστούν βέβαια ένα μεγάλο ποσό για να το αποκτήσουν, καθώς η κοστολόγηση ανέρχεται περίπου στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για σύγκριση, ένα Pullman χωρίς πανοπλία κοστίζει 500.000 ευρώ.

Η Maybach S600 Pullman Guard προσφέρει πλήρη αντίσταση απέναντι σε σφαίρα VR9 για το γυαλί και το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι το sedan μπορεί να αντέξει πυροβολισμούς από ένα τυφέκιο, καθώς επίσης και μέχρι 15 κιλά έκρηξης TNT σε απόσταση δύο μέτρων.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τόση πανοπλία δεν είναι ελαφριά, και το βάρος της Pullman Guard ανέρχεται στους 5,1 μετρικούς τόνους. Υπάρχουν τόσα πολλά μέτρα προστασίας στις πόρτες που η Maybach πρόσθεσε ηλεκτροκινητήρες προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες να τις λειτουργούν. Οι προσθήκες περιλαμβάνουν χαλύβδινα πάνελ στις κοιλότητες μεταξύ της δομής του σώματος και του εξωτερικού μεταλλικού. Η εταιρεία έχει ενισχύσει επίσης το πάτωμα για προστασία από εκρήξεις.

Όσον αφορά την δύναμη εξακολουθεί προέρχεται από ένα biturbo 6.0 λίτρων V12 κινητήρα, με 523 ίππους (390 κιλοβάτ) και 612 λίβρες-πόδια (830 μέτρα Newton).

Για τους πραγματικά παρανοϊκούς πελάτες υπάρχει και η επιλογή στάνταρ Maybach S600 Guard, που είναι το μόνο επιβατικό αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει VR10 βαλλιστική προστασία. Το μοντέλο έχει επίσης το ίδιο επίπεδο προστασίας από τις εκρήξεις όπως η Pullman Guard, ενώ κοστίζει πολύ λιγότερα, 470.000 ευρώ.

mercedes-maybach-s600-pullman-guard2

mercedes-maybach-s600-pullman-guard4 mercedes-maybach-s600-pullman-guard3