Η πολυαναμενόμενη 2018 Toyota Supra εντοπίστηκε κοντά στο Κέντρο Δοκιμών της BMW που βρίσκεται στη Γερμανία στο Nürburgring.

Πρόκειται για την λεγόμενη Boyota, που αντιπροσωπεύει μια κοινή προσπάθεια μεταξύ της BMW και της Toyota για την δημιουργία ενός νέου σπορ αυτοκινήτου που θα προσφέρεται από τις δύο μάρκες.

Στην περίπτωση των Βαυαρών, θα χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης για το Z4, γι ‘αυτό θα πάρει τη μορφή ενός roadster, αλλά με ένα ύφασμα στην οροφή, αντί της μεταλλικής. Όσο για την έκδοση της Toyota, πρόκειται να είναι ένα κουπέ με ένα διαφορετικό σχέδιο από τον Γερμανό ομόλογό του και θα είναι αρκετά πιθανόν να είναι ευλογημένο με το σήμα του θρυλικού Supra.

Όντας τόσο νωρίς στο στάδιο της δοκιμής, δεν είναι έκπληξη που το πρωτότυπο είναι επενδυμένο τόσο πολύ σε καμουφλάζ και δεν έχει καν τους προβολείς παραγωγής και πίσω φανάρια. Θα ήταν μάταιο να μιλάμε για το σχεδιασμό, δεδομένου ότι η εμφάνιση του οχήματος δοκιμής δεν έχει καμιά σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής.

Τούτου λεχθέντος, το στυλ του νέου Supra θα έχει κατά πάσα πιθανότητα πολλά κοινά με τη μάλλον εκπληκτική ιδέα FT-1 (που απεικονίζεται πάνω) και παρουσιάστηκε στο 2014 North American International Auto Show στο Ντιτρόιτ.

Όσον αφορά το τι θα τροφοδοτήσει το σπορ αυτοκίνητο, πιστεύεται ότι η Ζ5 και Supra θα διαθέτουν υπερτροφοδοτούμενο τεσσάρων και έξι κυλίνδρων κινητήρες της BMW. Ωστόσο, οι αναφορές λένε ότι πρόκειται για ένα πιο μυώδες υβριδικό παράγωγο με τα ηλεκτρικά κομμάτια από την Toyota. Η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη αποκαλύψει ότι δουλεύει πάνω σε ένα υβριδοποιημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά δεν είναι γνωστό σε αυτό το σημείο αν θα το διαθέτει η αναζωογονημένη Supra.

Οι φήμες λένε τα αυτοκίνητα πρόκειται να παραχθούν στην Αυστρία από την Magna Steyr και έχουν προγραμματιστεί να εισέλθουν στη γραμμή συναρμολόγησης το 2018. Το πλάνο είναι η δημιουργία περίπου 60.000 μονάδων ετησίως.

Αναμένουμε ότι η επίσημη αποκάλυψη των σπορ αυτοκινήτων να προκύψει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

1
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of