Μετά την πρόσφατη πρεμιέρα του S5 επόμενης γενιάς, οι μηχανικοί της Audi εστιάζουν πλέον όλη την προσοχή τους στο εκρηκτικό RS5, και αυτές οι νέες φωτογραφίες από την κάμερα κατασκοπείας εντόπισαν το coupe να δοκιμάζεται στους δρόμους γύρω από την πίστα του Nürburgring.

Αναμένεται ότι θα δούμε το μοντέλο να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2017. Η πρεμιέρα του ίσως έρθει μάλιστα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, και αν όχι, πιθανόν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον επόμενο Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του 2017.

Σε σύγκριση με το S5, αυτό το μοντέλο έχει πολύ μεγαλύτερη πρόσληψη στο κάτω τμήμα του ταμπλό. Ο προφυλακτήρας επίσης εμφανίζεται ελαφρώς φαρδύτερος, που δίνει στο coupe ένα καλύτερο χειρισμό. Υπάρχουν δύο μεγάλες οβάλ σωλήνες εξάτμισης στο πίσω μέρος, και ένα μικρό σπόιλερ.

Οι αλλαγές αυτές σίγουρα δεν είναι μεγάλες, αλλά δίνουν στο RS5 μια πιο επιθετική εμφάνιση από τις άλλες εκδόσεις στο lineup. Δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό ακόμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το RS5 συσκευάζεται μια ρυθμισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου V6 3.0-λίτρων από το S5. Ο νέος κινητήρας μπορεί να μην ακούγεται τόσο καλός όσο ο τρέχων ατμοσφαιρικός V8 4.2-λίτρων, αλλά η επόμενη RS5 αναμένεται αρκετά άριστη στον χειρισμό.

Η μεταφορά στην πλατφόρμα MLB Evo, η τελευταία Α5 ζυγίζει 60 κιλά λιγότερο από την προκάτοχό της. Αν η Audi προσθέσει μερικά κομμάτια από ανθρακονήματα στο RS5, το coupe θα μπορούσε να χάσει ακόμα περισσότερο βάρος.

audi-rs5-spy-photos2 audi-rs5-spy-photos3