Πριν τριάντα χρόνια, η Lamborghini Countach Quattrovalvole ήταν το πρώτο όχημα που χρησιμοποίησε ίνες άνθρακα από την ιταλική μάρκα supercar. Κάθε μοντέλο από τότε εφαρμόζει περισσότερο από το ελαφρύ υλικό από το προηγούμενο, σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια την εταιρεία.

Η Lamborghini γιόρτασε πρόσφατα τις καινοτομίες της στην εξοικονόμηση βάρους και κοίταξε προς το μέλλον στην εκδήλωση «Αριστεία σε Carbon Fiber» στην Πινακοθήκη Meiji Memorial στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο επόμενος στόχος της είναι να δημιουργήσει μέρη κινητήρα με άνθρακα, ιδιαίτερα μπιέλες, για τα οχήματα παραγωγής. Το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι ένα συστατικό που είναι ελαφρύτερο και ισχυρότερο από μια μεταλλική εκδοχή του ίδιου αντικειμένου.

Τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης, όπως η Sesto Elemento και Centenario δείχνουν ήδη το ταλέντο της Lamborghini στη διαμόρφωση ανθρακονημάτων σε όμορφα σχήματα. Και τα δύο οχήματα χρησιμοποιούν το ελαφρύ υλικό εκτενώς, συμπεριλαμβανομένων του σώματος και του σασί.

Ακόμα και ελαφρώς λιγότερο αποκλειστικές Lamborghini, όπως η Aventador SuperVeloce, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο αντικείμενα εξοικονόμησης βάρους. Με το ρυθμό αυτό, φαίνεται πιθανό ότι ακόμη και οι τυποποιημένες εκδόσεις των supercars της μάρκας θα μπορούσαν να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα κάποια μέρα.