Με το νέο 5 Series (G30) να πλησιάζει, η BMW θέλει να ενημερώσει τον κόσμο πόσο έξυπνο είναι το premium sedan. Στα τέλη του περασμένου μήνα μάθαμε ότι πρόκειται να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να έχουν μια πιο ξεκάθαρη ματιά στο αυτοκίνητο, χάρη στην smartphone εφαρμογή που ονομάζεται «Remote View 3D», η οποία θα κάνει χρήση της διάταξης καμερών του οχήματος για να παρέχουν μια πανοραμική άποψη του sedan.

Πλέον, οι Βαυαροί παρέχουν μια γεύση από τα συστήματα ασφάλειας και της βοήθειας που θα έρχεται πακέτο με τη νέα 5 Series. Δανειζόμενο στοιχεία από την 7 Series θα παρέχει βοήθεια διεύθυνσης και ελέγχου λωρίδας, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερα ως ένα ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Λειτουργεί σε συνδυασμό με το ενεργό cruise control και λειτουργία Stop & Go για να ενεργοποιήσει οδήγηση χωρίς χέρια. Στην 7 Series, η τεχνολογία είναι διαθέσιμη σε ταχύτητες μέχρι 210 χλμ/ώρα, επομένως αναμένετε κάτι παρόμοιο στο νέο 5.

Στην συνέχεια παρουσιάζεται το σύστημα προειδοποιήσεις σταυροδρομίων που επιδεικνύει την αποτελεσματικότητά του σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης. Όπως αποδεικνύεται και στο βίντεο, η τεχνολογία είναι ικανή να ανιχνεύσει το αυτοκίνητο που στρίβει χωρίς τη χρήση του φλας. Όχι μόνο προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο, αλλά προετοιμάζει το σύστημα φρεναρλισματος και παρέχει βοήθεια σε περίπτωση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης για να αποφευχθεί μια επικείμενη σύγκρουση.

Αυτά τα δύο συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τα καλούδια τεχνολογίας στο νέο 5, με πολλά από αυτά να προέρχονται από την 7 Series. Το βίντεο επίσης αποκαλύπτει ότι το τιμόνι M Sport θα κατηφορίσει και προς το μοντέλο μεσαίου μεγέθους.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η BMW έχει ανακοινώσει σχέδια να επισπεύσει το ντεμπούτο παραγωγής του Sedan της 5 Series. Η συναρμολόγηση θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2016, πριν από την κυκλοφορία στην αγορά του μοντέλου στις αρχές του 2017.

Όσο για την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου, το sedan θα εμφανιστεί στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2017.