«Αυτό είναι το τέλος, αγαπημένε παλιόφιλε, το τέλος…». Αυτό πέρασε από το μυαλό μας όταν είδαμε την είδηση ότι η Mitsubishi έχει δημοπρατήσει το τελευταίο Lancer Evolution τελευταίας έκδοσης. Ο νέος ιδιοκτήτης της τελευταίας μονάδας του αγαπημένου sedan υψηλών επιδόσεων πλήρωσε 76.400 δολάρια για να το κάνει δικό του.

Αυτό είναι το δεύτερο Lancer Evo τελευταίας έκδοσης που μπαίνει σε πλειστηριασμό, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο η ιαπωνική εταιρεία πούλησε το πρώτο για 46.200 δολάρια, το οποίο σήμερα πωλείται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με την τιμή των 88.888 δολαρίων.

Αυτό είναι πραγματικά το τέλος της γραμμής για το Lancer Evolution. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον του προς τα plug-in υβριδικά SUV, όπως το πρόσφατο Grand Tourer, ενώ οχήματα υψηλών επιδόσεων και χαμηλού όγκου δεν είναι στα σχέδια.

Ήταν πραγματικά εκπληκτική η πορεία του Lancer Evolution. Η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου ξεκίνησε το 1992, ενώ η τρέχουσα δέκατη γενιά έκανε ντεμπούτο το 2007. Με τα χρόνια, το μοντέλο διέθετε ένα 2.0-λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα, στέλνοντας δύναμης και στους τέσσερις τροχούς, και παρείχε μεγάλη διασκέδαση σε οδηγούς σε όλο τον κόσμο.

Αντίο, Lancer Evolution!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of