Στις αρχές του 2016 υπήρχαν πληροφορίες για το νέο Renault Clio RS16, ωστόσο δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τη δυνατότητα να ξεκινήσει παραγωγή για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ωστόσο, τα τελευταία πλάνα από την κάμερα κατασκοπείας δείχνουν ότι πρόκειται να συμβεί.

Οι πιθανότητες είναι η συγκεκριμένη Clio δεν θα είναι ένα κανονικό μοντέλο παραγωγής από τη Renault, η οποία πιθανόν να αποφασίσει να το πουλήσει μόνο ως ένα μοντέλο ειδικής έκδοσης, προφανώς με μια τιμή για να ταιριάζει με το στάτους του.

Συνεπώς, τι να περιμένουμε από το Clio RS16; Οι μηχανικοί της Renault θα αφαιρέσουν τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6-λίτρων των τακτικών Clio RS, για να δημιουργηθεί χώρος για την μυϊκότερη μονάδα 2.0-λίτρων. Αυτό σημαίνει ότι το καυτό supermini θα αυξήσει την δύναμη του από 220 ίππους  (164 κιλοβάτ) του Clio Trophy σε όχι λιγότερο από 275 ίππους (205 κιλοβάτ), αλλά μόνο εάν το Clio RS16 θα πάρει πράγματι την πλήρης δύναμη του Megane.

Σε ότι αφορά τη ροπή, θα ανεβαίνει από 192 λίβρες-πόδια (260 Newton-μέτρα) σε 266 λίβρες-πόδια (360 Newton-μέτρα), αλλά και πάλι μόνο αν το Clio RS16 θα επωφεληθεί από τα ίδια ακριβώς συστήματα μετάδοσης κίνησης όπως το Megane 275 Trophy.

Εκτός από την απόκτηση περισσότερης δύναμης, η έτοιμη για παραγωγή Clio RS16 θα έρθει με ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης για να ταιριάζει με τον μεγαλύτερο κινητήρα του. Το σώμα του πρωτότυπου ήταν 60 χιλιοστά (2,3 ίντσες) ευρύτερο σε σχέση με την κανονική έκδοση, αλλά δεν είδαμε τα μεγαλύτερα φτερά σε αυτό το όχημα δοκιμής. Παρατηρήσαμε ωστόσο την τεράστια πίσω αεροτομή ενίσχυσης της κάθετης δύναμης στον πίσω άξονα για τη βελτίωση της σταθερότητας και της διακίνησης.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε πότε η Renault θα παρουσιάσει το αυτοκίνητο, αν και θα ήταν ωραίο να το δούμε τον επόμενο μήνα στο Παρίσι.

2017-renault-clio-rs16-spy-photo2 2017-renault-clio-rs16-spy-photo3

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of