Μια νέα μονάδα αναμένεται να προστεθεί στη γκάμα της Audi R8, που θα τροφοδοτείται από κινητήρα 2,9-λίτρων V6 twin-turbo το οποίο θα χρησιμοποιεί και η νέα 2017 Porsche Panamera.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κινητήρας είναι το προϊόν μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ της Porsche και Audi, που αναπτύσσουν μια οικογένεια πολυμορφικών κινητήρων για εφαρμογές υψηλής ισχύος, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα V8. Ο V6 θα κυκλοφορήσει πρώτα με την νέα Panamera 4S Porsche, και θα παράγει 440 ίππους (328 κιλοβάτ) και 405 λίβρα-πόδια (549 Newton μέτρα) της ροπής.

Όσον αφορά την Audi, ο κινητήρας αναμένεται να τροφοδοτήσει το RS4 και RS5  επόμενης γενιάς, καθώς και την αναμενόμενη RS Q5. Αν ο V6 τοποθετηθεί πράγματι στην R8, θα αντικαταστήσει τον παλιό 4.2-λίτρων, ατμοσφαιρικό V8 που έχει αφαιρεθεί από την γκάμα της Audi. Μέχρι στιγμής, η δεύτερη γενιά του supercar R8 ήταν διαθέσιμη μόνο με ένα 5.2-λίτρων, ατμοσφαιρικό κινητήρας V10.

Η Audi δεν έχει ακόμη αναφέρει πόση δύναμη το V6 θα παράγει στα αυτοκίνητα της, αλλά έχει επιβεβαιώσει ότι θα προσφέρεται με μια σειρά από εξόδους ρεύματος. Στην τελική του μορφή, το παλιό 4.2 V8 τροφοδοτούσε 444 ίππους (331 κιλοβάτ).

Η Audi έχει επίσης ένα ελαφρώς μεγαλύτερο, 3.0-λίτρων, single-turbo κινητήρα V6 που τροφοδοτεί την τελευταία S4 και S5.

Έχει υπάρξει πολλή φημολογία, αλλά η Audi δεν έχει σχολιάσει οτιδήποτε επίσημα.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of