Ο τίτλος του ταχύτερου πιλότου της πρώτης ημέρας των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης ανήκει στον N. Rosberg, ωστόσο, στο στρατόπεδο της Mercedes AMG Petronas επικρατεί προβληματισμός.

Δικαίως, καθώς η γερμανική ομάδα είδε και τα δύο μονοθέσιά της να παρουσιάζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου και ενδεικτικότερου -σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών- σκέλους.

Μάλιστα το πρόβλημα στο υδραυλικό κύκλωμα του μονοθεσίου του L. Hamilton έβαλε πρόωρο τέλος στις προσπάθειες του Βρετανού, που μετά το Spa και τη Monza θέλει όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει στις νίκες.

Η υπερθέρμανση των φρένων ήταν εκείνη που ταλαιπώρησε τον N. Rosberg, o οποίος στο πρώτο σκέλος της ημέρας σημειώσε μόλις τον 5ο καλύτερο χρόνο, ενώ είχε και μια σχεδόν ανώδυνη έξοδο.

Περά από τα προβλήματα στα μονοθέσιά της, η Mercedes AMG Petronas έχει έναν ακόμα λόγο να ανησυχεί. Πρόκειται για τον εξαιρετικό ρυθμό αγώνα που επέδειξαν στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης τόσο τα μονοθέσια της Red Bull όσο και εκείνα της Ferrari.

Έναν χρόνο πριν στην ίδια ακριβώς πίστα, η Mercedes AMG Petronas έχασε κατά κράτος από τη Red Bull, κάτι που φέτος θέλει φυσικά να αποφύγει για λόγους γοήτρου και μόνο.

Από τη δική τους πλευρά, η Red Bull και η Ferrari βλέπουν τον κυριακάτικο αγώνα ως την τελευταία, ενδεχομένως, ευκαιρία διάκρισης, καθώς πρόκειται για μια πίστα που δεν ευνοεί τόσο τις πανίσχυρες μονάδες ισχύος των Γερμανών.

Η μάχη που δόθηκε στο FP1 ήταν σκληρή, με τον M. Verstappen να επικρατεί τελικά του όμοσταυλού του D. Ricciardo και τον S. Vettel να ακολουθεί. Να σημειώσουμε πως ο 18χρονος Ολλανδός θα χρησιμοποιήσει στον συγκεκριμένο αγώνα μια αναβαθμισμένη εκδοχή της κινητήριας μονάδας της Renault κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του D. Ricciardo.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of