Ένα επίσημο έγγραφο της Alfa Romeo έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει τα σχέδια Alfa Romeo να παρουσιάσει έξι νέα μοντέλα μεταξύ 2017-2020, παράλληλα με τα δύο που θα κυκλοφορήσουν από το τέλος της χρονιάς.

Μέχρι στιγμής, μέσα το 2016 η Alfa Romeo εγκαινίασε το sedan Giulia μεσαίου μεγέθους, και αναμένεται να αποκαλύψει το μεσαίου μεγέθους Stelvio SUV στο Paris Motor Show αργότερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα ακολουθήσουν ένα πλήρους μεγέθους sedan, δύο SUV, πιθανόν το ένα μικρότερο και το άλλο μεγαλύτερο από το Stelvio, ένα hatchback απροσδιόριστου μεγέθους, αλλά πιθανότατα μια αντικατάσταση του τρέχων VW Golf συναγωνισμού της Giulietta, και δύο «ειδικά» αυτοκίνητα, πιθανώς αναβαθμίσεις του σπορ αυτοκινήτου 4C.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλάνο αυτό αποκαλύφθηκε σε μια παρουσίαση που παραδόθηκε σε επενδυτές, στη μητρική εταιρεία της Alfa Romeo Fiat Chrysler Automobiles, και στη συνέχεια διέρρευσε στο ιταλικό φόρουμ Auto Pareri.

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα στο νέο σχέδιο βασίζονται στην πλατφόρμα κίνησης στους πίσω τροχούς, που έχει ήδη εφαρμοστεί στην Giulia και έχει αναπτυχθεί από την Alfa Romeo αποκλειστικά για δική της χρήση.

Η ελπίδα είναι ότι η ειδική αυτή πλατφόρμα θα αναβιώσει το διακριτικό DNA της μάρκας. Ήδη τα σχόλια για την Giulia την τοποθετούν επί ίσοις όροις με τους ανταγωνιστές BMW, Mercedes και Jaguar.

Εφόσον η Alfa Romeo μπορεί να τηρήσει τον προγραμματισμό, τα έξι νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν από τα μέσα του 2020.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of