Η Mercedes-AMG αποκάλυψε το νέο GT Roadster το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού αργότερα αυτό το μήνα.

Η AMG GT Roadster βασίζεται στην βασική έκδοση του μοντέλου σκληρής οροφής, προσθέτοντας λίγη περισσότερη δύναμη και μερικά νέα χαρακτηριστικά.

Βέβαια είναι η AMG GT C που θα αρπάξει την προσοχή σας, καθώς διαθέτει μια πιο ισχυρή έκδοση του biturbocharged κινητήρα V8, και φέρνει μαζί του κάποια χαρακτηριστικά από την δυναμική AMG GT R.

Και τα δύο μοντέλα GT και GT C χρησιμοποιούν τον εξαιρετικό biturbo V8 4.0-λίτρων της AMG. Στο GT Roadster, 469 ίπποι και 630 Newton-Meter της ροπής είναι διαθέσιμα, αυξάνοντας την δύναμη κατά 13 ίππους και 30 Nm σε σχέση με το GT Coupe.

Δεν είναι τεράστια η αύξηση, αλλά αυτό σημαίνει ότι η roadster μπορεί να τρέξει σε 100 χλμ ανά ώρα στα ίδια 3,9 δευτερόλεπτα του hardtop. Το GT C, από την άλλη πλευρά, αποδίδει 550 ίππους και 680 Newton-Meter της ροπής, δηλαδή είναι 47 ίππους και 31 Nm πάνω από το GT S Coupe, προσφέροντας τα ίδια 3,7 δευτερολέπτων 0-100 χλμ/ώρα.

Η Mercedes επανασχεδίασε το επτά ταχυτήτων διπλό συμπλέκτη μετάδοσης Speedshift για  πιο ισχυρή μελωδία του GT C. H πρώτη ταχύτητα έχει τώρα μια μεγαλύτερη αναλογία, ενώ η έβδομη έχει χαμηλότερες αναλογίες. Το GT C έρχεται επίσης με το σύστημα εξάτμισης Performance της Mercedes-AMG, που είμαστε βέβαιοι ότι είναι φοβερό. Παράλληλα, το GT C χρησιμοποιεί το σύστημα διεύθυνσης πίσω τροχού από το GT R, και τα πίσω φτερά είναι περισσότερο από δύο ίντσες ευρύτερα, για να ισορροπήσουν με το φαρδύτερο μετατρόχιο και τους μεγαλύτερους τροχούς.

Είναι ασαφές ακριβώς πόσο βάρος προσθέτει ο μηχανισμός soft top στο σώμα του GT, αλλά η Mercedes τονίζει ότι τα τρία στρώματα υφάσματος υποστηρίζονται από μια ελαφριά δομή, συνδυάζοντας μαγνήσιο, χάλυβα και αλουμίνιο. Η κορυφή έρχεται σε τρία χρώματα (μπεζ, μαύρο και κόκκινο), και μπορεί να λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι 50 χλμ.

Και οι δύο εκδόσεις του roadster θα διαθέτουν ενεργό σύστημα διαχείρισης αέρα από το GT R, με κάθετες γρίλιες πίσω από το ταμπλό που παραμένουν κλειστές σε χαμηλότερες ταχύτητες για να μειώσουν την έλξη, αλλά ανοιχτές κατά τη διάρκεια της πιο γρήγορης οδήγησης για άμεση ροή του αέρα στους εναλλάκτες θερμότητας.

Η τιμολόγηση θα επιβεβαιωθεί πιο κοντά στην άφιξη των κάμπριο σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.

2018-mercedes-amg-gt-roadster2 2018-mercedes-amg-gt-roadster3 2018-mercedes-amg-gt-roadster4 2018-mercedes-amg-gt-roadster5

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of