Αγωνιστική εκδοχή απέκτησε το νέο Peugeot 3008 δύο εβδομάδες πριν την επίσημη αποκάλυψή του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεση Αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει το Παρίσι.

Ο λόγος για το 3008 DKR, το οποίο και θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε κυριαρχώντας στον απαιτητικότερο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη – στο Ράλλυ Ντακάρ.

Με αφετηρία, λοιπόν, την έκδοση παραγωγής του νέου 3008, η Peugeot δημιούργησε μια ακόμα αγωνιστική πρόταση που όπως και το 2008 DKR θα διαθέτει κίνηση στους δύο τροχούς.

Οι βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο 3008 DKR εντοπίζονται στην αξιοπιστία, την ανάρτηση, την οδική συμπεριφορά και τον κλιματισμό, ενώ ο V6 κινητήρας diesel προσαρμόστηκε στους περιορισμούς που θα ισχύσουν στον αγώνα του 2017.

Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα οι περιορισμοί στις μονάδες υπερτροφοδότησης θα οδηγήσουν στη μείωση της μέγιστης ισχύος κατά 20 ίππους, ωστόσο η βελτίωση της γραμμικότητας του διπλά υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα πρόκειται να αντισταθμίσει την όποια απώλεια.

Το ρόστερ της γαλλικής φίρμας θα παραμείνει το ίδιο με εκείνο του φετινού αγώνα, με τους C. Sainz, S. Loeb, S. Peterhansel και C. Despres να διαμορφώνουν μια πραγματική dream team, έτοιμη να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο.

Τα αποκαλυπτήρια του 3008 DKR θα πραγματοποιηθούν από τον C. Sainz τον επόμενο μήνα στο Μαρόκο, όπου η γαλλική ομάδα προετοιμάζεται για το επόμενο Ράλλυ Ντακάρ.

peugeot-3008-dkr2 peugeot-3008-dkr3