Αν νομίζατε ότι 420 χλμ/ώρα είναι γρήγορα, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με ότι η νέα Bugatti Chiron είναι πραγματικά ικανή. Χωρίς περιοριστή, η Bugatti λέει ότι η Chiron hypercar είναι σε θέση να ανεβεί ταχύτητες μέχρι και 458 χλμ/ώρα, στις κατάλληλες συνθήκες φυσικά.

Με δηλώσεις του στο Monterey Car Week, ο επικεφαλής της μηχανικής ομάδας, Willi Netuschil, ανάφερε ότι οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ένα αυτοκίνητο χωρίς περιοριστή. Αλλά προειδοποιήσε ότι υπάρχουν πολύ λίγες κατάλληλες τοποθεσίες για τη δοκιμή μιας τέτοιας ταχύτητα, και κανένας από αυτούς δεν είναι σε δημόσιους δρόμους.

Με κινητήρα W16 8.0-λίτρων quad-turbo και 1.480 ίππους (1.088 κιλοβάτ), σχεδόν κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί σταθεί απέναντι στην Chiron από την άποψη ωμών αποδόσεων. Από στάση, θα χτυπήσει 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει σε μια κορυφαία ταχύτητα 458 χλμ/ώρα, χωρίς περιοριστή.

Επί του παρόντος, η Bugatti κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους για ένα αυτοκίνητο παραγωγής με 434,29 χλμ/ώρα, το οποίο σημειώθηκε από την Veyron Super Sport το 2010, παρόλο που η Hennessey λέει ότι Venom GT εξακολουθεί να είναι ταχύτερη με 435,31 χλμ/ώρα. Το ρεκόρ αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Guinness.

Πάντως, η Chiron υποθετικά θα είναι ταχύτερη και από τα δύο.

bugatti-chiron-at-the-quail2 bugatti-chiron-at-the-quail3 bugatti-chiron-at-the-quail4 bugatti-chiron-at-the-quail5

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of