Για τους περισσότερους η υβριδική BMW i8 φαίνεται ακόμα σαν ένα διαστημόπλοιο από το έτος 2300. Αλλά για κάποιους άλλους είναι ένα αυτοκίνητο λίγο παλιό και λίγο κοινό.

Και αφού το ενδιαφέρον αυτών των αγοραστών έχει αρχίσει να φθίνει, η BMW ξεκίνησε την κατασκευή ειδικών εκδόσεων της i8 για να δώσει στην γκάμα ένα επιπλέον σπρώξιμο.

Πρώτα ήρθε η Protonic Red Edition, που ξεκίνησε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του 2016. Και τώρα η BMW ανακοίνωσε την επόμενο Protonic Dark Silver Edition, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον επόμενο μήνα.

Όπως και η προκάτοχος, η Dark Silver Edition διαθέτει μια ιδιαίτερα αντανακλαστική «πρωτονική» βαφή, που βγάζει προς τα έξω την πολύπλοκη επιφάνεια του αμαξώματος i8, τις αντανακλάσεις και τις σκιές. Και είναι εξαιρετικά φωτεινές, το κόκκινο, ειδικότερα, είναι απολύτως αποπνικτικό σε έντονο ηλιακό φως.

bmw-i8-protonic-dark-silver-edition2

Όσο για το υπόλοιπο του αυτοκινήτου, η BMW λέει ότι οι αγοραστές μπορούν να «προσαρμόσουν το αυτοκίνητό τους αποκλειστικά στο δικό τους όραμα». Με άλλα λόγια, ο κατάλογος επιλογών i8 είναι διαθέσιμος στο ακέραιο.

Το βασικό πακέτο μετάδοσης κίνησης παραμένει στη θέση του. Ένας 1.5-λίτρων, τουρμποτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας δανειζόμενος από το Mini Cooper, και ο οποίος εξυπηρετεί μέχρι 228 ίππους (170 κιλοβάτ), ενώ οι συνοδευτικά τοποθετημένοι μπροστινοί κινητήρες προσθέτουν 129 ίππους (96 κιλοβάτ), μια συνολική παραγωγή συστήματος 357 ίππων (266 κιλοβάτ).

Το i8 τρέχει 0-100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, και βιβλία παραγγελιών θα είναι ανοιχτά μόνο μέχρι την έναρξη του 2017. Η BMW δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις τιμές.

bmw-i8-protonic-dark-silver-edition3