Tο νέο 2016 Mazda CX-9 ακολουθεί την γνωστή φήμη της εταιρείας στην κατασκευή αυτοκινήτων, δηλαδή που φαίνονται καλά και οδηγούν ακόμη καλύτερα. Αν σας αρέσουν τα αυτοκίνητα Mazda, αναμφισβήτητα το CX-9 θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.

Καταρχήν κάνει ισχυρή δήλωση σχεδιασμού που είναι πιο τολμηρή και πιο έντονη από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία crossover. Και συγκρίνοντας το CX-9 με άλλες μάρκες crossovers στο μυαλό έρχονται η Porsche Macan και η Jaguar F-Pace. Αυτό από μόνο του είναι κομπλιμέντο.

Το CX-9 είναι διαθέσιμο με ένα κινητήρα, υπερτροφοδοτούμενο, 2,5-λίτρων τετρακύλινδρο, με δύναμη 250 ίππων, συνδυαζόμενο με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παρέχει λιγότερη ιπποδύναμη από ότι οι περισσότερες από τις άλλες μηχανές στο σύνολο των crossover, αλλά με πολύ περισσότερη ροπή. Η οικονομία καύσιμου είναι παρόμοια ή καλύτερη από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία του, με 35 χλμ ανά γαλόνι στην πόλη.

2016-mazda-cx-92

Και μην ανησυχείτε υπάρχει αφθονία δύναμης στο CX-9, το οποίο είναι έως 122 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, με 60 από αυτά τα κιλά να αφαιρούνται κατευθείαν από το μπροστινό μέρος, καθώς ο νέος κινητήρας 2.5T είναι πολύ πιο μοντέρνος από τον παλιό 3.7-λίτρων ατμοσφαιρικό V6.

Για την διέλευση σε απότομες ανηφόρες υπάρχει αρκετό γρύλισμα για να κινείστε με ταχύτητα, ενώ στον αυτοκινητόδρομο το CX-9 είναι σίγουρο και ισχυρό. Ο κινητήρας turbo ποτέ δεν σας κατακλύσει με το σπρώξιμο του, και η μετάδοση διατηρεί τις στροφές χαμηλά. Το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο αλλάζει ομαλά και γρήγορα, σας κρατά στη ζώνη ισχύος, και εξακολουθεί να επιτρέπει στο CX-9 να παρέχει μεγάλο αριθμό οικονομίας καύσιμου.

Το τιμόνι το CX-9 εντυπωσιάζει με ένα μείγμα προοδευτικής διεύθυνσης και ένα συμβατό σασί. Μοιάζει να επικοινωνεί με ακρίβεια με τις κινήσεις του οδηγού, και είναι ίσως η καλύτερη οδήγηση crossover που δοκιμάσαμε.

2016-mazda-cx-94

Στην καμπίνα είναι προφανές ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ξέρει πραγματικά πώς να εξοπλίσει το εσωτερικό. Παρέχει ανώτερου τύπου δέρμα και ιδανικές ξύλινες επενδύσεις, ενώ οι άλλες μικρές πινελιές αφορούν πλαστικές και αλουμίνιες προσθήκες, που μοιάζουν και φαίνονται πολύ καλές.

Δεν υπάρχει τίποτα το επαναστατικό στο σύμπλεγμα μετρητή, ενώ η οκτώ-ιντσών οθόνη αφής είναι διαθέσιμη και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρείας. Αλλά υπάρχει κάτι σχετικά με τον τρόπο που η καμπίνα του CX-9 περιβάλλει τον οδηγό που τον κάνει να νιώθει πραγματικά ξεχωριστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CX-9 είναι αρκετά ήσυχο εσωτερικά, και σε σύγκριση με το απερχόμενο όχημα παρέχεται επιπλέον ηχομόνωση μεταξύ του δαπέδου και του τάπητα. Παράλληλα, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην αεροδυναμική μειώνεται ο θόρυβος του ανέμου. Η Mazda δεν ήταν πάντα γνωστή για τις εξαιρετικά ήρεμες καμπίνες, αλλά το CX-9 είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όσον αφορά την πρακτικότητα, το CX-9 πάσχει σε σύγκριση με άλλα crossover. Ο χώρος των επιβατών της δεύτερης σειράς είναι αρκετά εντάξει, αλλά η πρόσβαση στην τρίτη σειρά είναι εξαιρετικά δύσκολη. Επίσης, δεν υπάρχει λειτουργικότητα, ούτε ψυχαγωγία στα πίσω καθίσματα. Είναι κάτι που ξενίζει ειδικά σε μια κατηγορία όπου η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα είναι ίσως τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η Mazda μπορεί να μην δημιούργησε το κορυφαίο της όχημα, αλλά είναι ένα αυτοκίνητο με κομψή εμφάνιση και μεγάλη δυναμική. Το CX-9 είναι σίγουρο ότι θα κάνει πολλούς χαρούμενους που δεν θα τους πειράζει να θυσιάσουν ένα κομμάτι πρακτικότητας για χάρη της καλής οδήγησης.

2016-mazda-cx-93