Όταν μιλάμε για SUV, δύο ονόματα έχουν εξέχουσα θέση και ο λόγος για το Volkswagen Touareg και το Jeep Grand Cherokee. Και τα δύο ονόματα ενσαρκώνουν την έννοια του SUV, λειτουργούν καλά μέσα και γύρω από την πόλη, ενώ επίσης είναι αρκετά ικανά να ξεφύγουν από την πεπατημένη.

Τα δύο αυτά τα SUV αντιπροσωπεύουν μια περίεργη θέση στην αγορά. Είναι διαθέσιμα μόνο με πέντε καθίσματα και κοστίζουν πολύ περισσότερα από ότι τα υπόλοιπα πενταθέσια SUV.

Βέβαια και τα δύο οχήματα προσφέρουν εντυπωσιακές αποδόσεις, που τις βρίσκουμε μόνο σε πιο ακριβά SUV. Τα βάλαμε δίπλα δίπλα για να καταλάβουμε ποιο από τα δύο προσφέρει την καλύτερη αξία και το πιο σημαντικό, την καλύτερη οδήγηση.

Εξοπλισμός

volkswagen-touareg-eq
Η λίστα στάνταρ χαρακτηριστικών του Touareg 150 TDI είναι αρκετά εντυπωσιακή και περιλαμβάνει στοιχεία όπως: ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών, ένα σύστημα ήχου οκτώ ηχείων με MP3, Bluetooth συνεχούς ροής και CD player, διζωνικό κλιματισμό, εννέα αερόσακους (συμπεριλαμβανομένου του αερόσακου γονάτου οδηγού), κάμερα οπισθοπορείας, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, έγχρωμη οθόνη αφής Infotainment οκτώ ιντσών με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, δορυφορική πλοήγηση, LED φώτα ημέρας, ηλεκτρικά καθίσματα για την μπροστά σειρά, ηλεκτρονική διαφορική κλειδαριά, ενεργούς προβολείς bi-xenon, ηλεκτρικό χειρόφρενο, δερμάτινα καθίσματα, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και αυτόματους προβολείς.

Το Touareg τροφοδοτείται με ένα εξακύλινδρο κινητήρα υπερτροφοδοτούμενο diesel 3.0-λίτρων που παράγει 150 κιλοβάτ ισχύος και 450 nm ροπής. Καταναλώνει 7.2 λίτρα/100χλμ στο μικτό κύκλο και κάνει το 0-100 χλμ/ώρα εξόρμηση σε 8,5 δευτερόλεπτα.

Η ροπή στέλνεται μέσω οκτατάχυτου αυτόματου κιβώτιου. Από την άποψη του off-road εξοπλισμού, το σύστημα τετρακίνησης ζευγαρώνει με μια off-road λειτουργία που προσαρμόζει την απόκριση του γκαζιού, αλλαγές ταχυτήτων και την παρέμβαση ελέγχου ευστάθειας. Άνωτερα μοντέλα είναι διαθέσιμα με αερανάρτηση και προσαρμοστικούς αποσβεστήρες.

2016-jeep-grand-cherokee-eq

Στον αντίποδα το Jeep Grand Cherokee είναι διαθέσιμο με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά: ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών, εννέα ηχεία συστήματος ήχου, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολώνα τιμονιού, διζωνικό κλιματισμό, επτά αερόσακους (συμπεριλαμβανομένου του αερόσακου γονάτου οδηγού), κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, σύστημα Infotainment 8.4-ιντσών με DAB + ψηφιακό ραδιόφωνο, LED φώτα ημέρας, μπροστά σειρά ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, τιμόνι με mounted μοχλούς, δορυφορική πλοήγηση, αυτόματους προβολείς και υαλοκαθαριστήρες, προβολείς bi-xenon, πρώτη και δεύτερη σειρά θερμαινόμενα καθίσματα, άνευ κλειδιού είσοδο και εκκίνηση, ηλεκτρική πίσω πόρτα και ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης.

Κάτω από το καπό του Grand Cherokee είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας diesel εξακύλινδρο 3.0-λίτρων που παράγει 184 κίλοβατ ισχύος και 570nm ροπής. Η ροπή στέλνεται μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβώτιου με συνεχής κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Στο μικτό κύκλο, το Grand Cherokee καταναλώνει 7.5 λίτρα/100χλμ.

Σε αντίθεση με το Touareg, το Grand Cherokee έρχεται με μια σωστή μετάδοση χαμηλής τεχνολογίας. Υπάρχουν επίσης αρκετές λειτουργίες off-road που προσαρμόζουν τον έλεγχο ευστάθειας, γκαζιού και κιβώτιο ταχυτήτων για να ενισχύσουν την οδηγική εμπειρία. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν την αυτόματη, άμμο, χιόνι, λάσπη και πέτρα.

Kαμπίνες

volkswagen-touareg-cab
Με την είσοδο στο Volkswagen, αισθάνεσαι σαν ένα σύντομο βήμα πίσω στο χρόνο. Το εσωτερικό χρονολογείται σε σύγκριση με την υπόλοιπη σειρά, αλλά παραμένει λειτουργικό, καθαρό και εύκολο στη χρήση. Η οθόνη infotainment οκτώ ιντσών είναι το σύστημα RNS510 της Volkswagen, το οποίο διαθέτει δορυφορική πλοήγηση, ένα ενσωματωμένο 30GB σκληρό δίσκο, μαζί με μια έγχρωμη οθόνη αφής.

Κοιτώντας το υπόλοιπο της καμπίνας, φαίνεται και αισθάνεται πολύ καλά χτισμένο. Δεν διαθέτει μερικά από τα εξοικονόμησης κόστους πλαστικά που χρησιμοποιούνται σε μια σειρά από σύγχρονες SUV και οι πόρτες κλείνουν με έναν γδούπο που εμπνέει εμπιστοσύνη.

Τα κουμπιά βρίσκονται σε βολική τοποθεσία και παρά την έλλειψη κάποιων σύγχρονων χαρακτηριστικών, το σύστημα Infotainment είναι γρήγορο και ανταποκρίνεται γρήγορα. Το σύστημα ήχου είναι επίσης πολύ καλό, με οκτώ ηχεία, άφθονο μπάσο και εξαιρετική διαύγεια στις υψηλές συχνότητες.

Η καμπίνα περιέχει μια σειρά από αποθηκευτικούς χώρους, ενώ εξακολουθεί να διαθέτει τη χαρακτηριστική κλειδαρότρυπα στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Τα δύο εμπρός καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και είναι απίστευτα άνετα, ειδικά για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η θέση των καθισμάτων είναι εξαιρετική, με όλους τους διακόπτες σε κοντινή απόσταση. Το τιμόνι κάθεται όμορφα στο χέρι, με αρκετό χώρο για κυκλικές κινήσεις.

Δεύτερη σειρά ώμου και χώρος για τα γόνατα είναι πολύ καλός, ενώ ο χώρος για τα πόδια είναι καλύτερος από το Grand Cherokee. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν εύκολα 60:40 μέσω μιας απελευθέρωσης στο χώρο αποσκευών, κάνοντας τη φόρτωση των αποσκευών ένα εύκολο έργο.

Η χωρητικότητα φορτίου είναι όπου τα δύο αυτοκίνητα διαφέρουν κατά πολύ. Το Touareg προσφέρει 580 λίτρα χωρητικότητας με τη δεύτερη σειρά όρθια, το οποίο αυξάνεται σε 1642 λίτρα με τη δεύτερη σειρά διπλωμένη. Το Grand Cherokee από την άλλη πλευρά παρέχει 782 λίτρα με τη δεύτερη σειρά στη θέση του και 1.554 λίτρα με την δεύτερη σειρά διπλωμένη.

Από την άποψη του εφεδρικού τροχού, το Touareg έρχεται με μια saver ρεζέρβα, ενώ το Grand Cherokee έρχεται εξοπλισμένη με μια πλήρους μεγέθους ρεζέρβα.

jeep-grand-cherokee-cab

Πάμε στο Jeep, όπου η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική. Η καμπίνα αισθάνεται μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη. Το Jeep χρησιμοποιεί μια μονάδα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 8,4 ιντσών που διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής, ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και μια σειρά από επιπλέον χαρακτηριστικά.

Ο οδηγός λαμβάνει ένα θερμαινόμενο τιμόνι, εκτός από την θέρμανση των καθισμάτων στην πρώτη και δεύτερη σειρά. Υπάρχει επίσης ένα σύγχρονο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και μια οθόνη LCD που βρίσκεται πιο πίσω ανάμεσα στο στροφόμετρο και στο ταχύμετρο.

Η καμπίνα αισθάνεται λίγο πιο σπηλαιώδης, και όχι τόσο αναβαθμισμένη όσο το Touareg. Τα τελειώματα είναι φθηνά σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ κάποιοι έλεγχοι είναι κρυμμένοι στα μενού.

Η δεύτερη σειρά είναι πιο περιορισμένη από το Touareg, με διακριτή την έλλειψη χώρου ποδιών, ενώ προσφέρει 60:40 διάσπαση αναδίπλωση.

Σε μεγάλες αποστάσεις βρήκαμε τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού να είναι λίγο σφικτά. Τα καθίσματα Touareg αγκαλιάζουν όμορφα, ενώ τα καθίσματα Grand Cherokee είναι επίπεδα και σταθερά, που σημαίνει ότι υπάρχει κίνηση στις στροφές και έλλειψη υποστήριξης για μεγαλύτερες διαδρομές.

Το Grand Cherokee έρχεται με είσοδο και εκκίνησης άνευ κλειδιού, αλλά το Touareg εξακολουθεί να απαιτεί το κλειδί που θα χρησιμοποιηθεί για την είσοδο και να εκκινήσει. Βρήκαμε επίσης την έλλειψη ηλεκτρικής πίσω πόρτα στο Touareg λίγο απογοητευτική.

Στο δρόμο

volkswagen-touareg-road
Μέσα στο δρόμο τα δύο αυτοκίνητα έδειξαν τον αληθινό τους χαρακτήρα. Ο κινητήρας του Touareg λειτουργεί ήσυχα με ένα σιωπηλό βουητό μέσα στην καμπίνα, και δεν ακούγεται σαν ένα παραδοσιακό πετρελαιοκίνητο όχημα.

Το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο συμπληρώνει τέλεια την μηχανή με την ομαλή αλλαγή ταχυτήτων και γρήγορες κλωτσιες. Η απόκριση του γκαζιού είναι καλή, αλλά ίσως έρχεται με μια μικρή καθυστέρηση, όταν καλείται σε κίνηση ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων και ο κινητήρας είναι σε ενέργεια.

Η ανταπόκριση των ταχυτήτων είναι εξαιρετική, ενώ με την άνοδο των στροφών, το Touareg εκπέμπει ένα δυναμικό κινητήρα, ασυνήθιστο για ένα diesel. Η αίσθηση του τιμονιού είναι απολύτως σωστή, όπως είναι η οδήγηση. Είναι συμβατό πάνω ασταθής επιφάνειες και λακκούβες, καθώς και τις ξαφνικές αλλαγές στην οδική ποιότητα.

Βέβαια κανένα από αυτά τα οχήματα δεν είχε τον τέλειο εκείνο χειρισμό, αλλά είναι το Touareg που εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη. Το σώμα παραμένει σταθερό στις γωνίες ενώ το σύστημα τετρακίνησης κάνει αξιέπαινη δουλειά. Από τα δύο, το Touareg είναι το ελαφρύτερο, ζυγίζει 2146 κιλά, ενώ το Grand Cherokee έρχεται σε 2281 κιλά.

Είναι σίγουρα το πιο σπορ από τα δύο και αισθάνεται πιο αυτοκίνητο στην οδήγηση. Βοήθησε επίσης η άριστη ορατότητα εμπρός και πίσω. Είχαμε ένα θέμα με την χαμηλής ποιότητας κάμερα οπισθοπορείας, η οποία είναι θολή και σχεδόν μάταια το βράδυ.

jeep-grand-cherokee-road

Η εμπειρία στο Jeep είναι εντελώς διαφορετική. Γρυλλίζει δυνατά και προσφέρει μια μικρή δόνηση μέσα από το σασί. Σίγουρα ακούγεται περισσότερο σαν ένα παραδοσιακό ντίζελ και είναι πιο δυνατό από το Touareg, τόσο στο ρελαντί όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Αν και υπήρξε κάποια σύγχυση με τον επιλογέα ταχυτήτων, το βρήκαμε αρκετά εύκολο στη χρήση με φώτα στον επιλογέα ταχυτήτων που υποδεικνύει το γρανάζι με μια δευτερεύουσα ένδειξη στο ταμπλό.

Είναι απογοητευτικό ότι το Jeep εξακολουθεί να χρειάζεται ακόμη το πόδι για την λειτουργία του χειρόφρενου, σε αντίθεση με ηλεκτρικό χειρόφρενο του Touareg. Είναι ένα από εκείνα τα δυσκίνητα πράγματα που κάνουν το Grand Cherokee να αισθάνεται πολύ παλαιότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Στον ανοικτό δρόμο το Grand Cherokee αισθάνθηκε πιο σταθερό από ότι το Touareg και δεν είχε πρόβλημα με κακές οδικές επιφάνειες. Ένα από τα θέματα ήταν το τιμόνι. Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης δεν έχει καλή αίσθηση από ότι το Touareg. Το Grand Cherokee απαιτεί 3,5 στροφές από τέρμα σε τέρμα, ενώ το Touareg είναι σχεδόν μια πλήρη στροφή λιγότερη σε 2.63 στροφές από τέρμα σε τέρμα.

Αυτό σημαίνει ότι το Grand Cherokee απαιτεί περισσότερα στοιχεία διεύθυνσης για να επιτευχθεί η ίδια ακτίνα στροφής. Αυτό είναι πιο έντονο κατά το παρκάρισμα ή στις κλειστές στροφές.

Ετυμηγορία
Παρά το γεγονός ότι το Touareg είναι καιρό στην αγορά χωρίς σημαντικές αλλαγές, μας εξέπληξε το πόσο εύκολο και ευχάριστο είναι στην οδήγηση. Βάζει το «Sport» στα SUV και παραμένει ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το επερχόμενο νέο μοντέλο της Volkswagen, το οποίο περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα το επόμενο έτος.

Το Grand Cherokee παραμένει μια καλή αξία αν σκεφτεί κανείς την ικανότητα ρυμούλκησης και χαρακτηριστικά. Αλλά, αυτό που τελικά απογοητεύει είναι η οδηγική εμπειρία.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of