Το ολοκαίνουριο 2018 Audi A5 Coupe έκανε ένα ντεμπούτο έκπληξη στο Σαββατοκύριακο 2016 Luxury & Supercar στον Καναδά. Πρόκειται για ένα πολυτελής και αποκλειστικό πάρτι στους Βοτανικούς Κήπους Van Dusen του Βανκούβερ, όπου παρουσιάζονται τα κορυφαία είδη αυτοκινήτων, μόδας, τέχνης, φαγητού και ποτού.

Επομένως, ήταν με μεγάλη έκπληξη και ικανοποίηση που η Audi Καναδά επέλεξε να κάνει πρεμιέρα το 2018 Audi A5 Coupe. Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το sedan Α4, το εντυπωσιακό Α5 coupe είναι ένα ευρέως αναμενόμενο όχημα από τους φίλους της Audi σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακριβώς όπως το Audi A4, το νέο αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε απώλεια βάρους, και πλέον είναι 60 κιλά ελαφρύτερο, και ενώ αυξήθηκε χώρος επιβατών, μεγάλωσε ο χώρος φορτώματος, και μάκρυνε το μεταξόνιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2018 Audi A5 που παρουσιάστηκε στο Luxury & Supercar ήταν απλά μια προεπισκόπηση. Δεδομένου ότι τα τελευταία μοντέλα παραγωγής δεν θα είναι διαθέσιμα πριν ερχόμενο Νοέμβριο, επομένως αυτό το προ-παραγωγής μοντέλο ενδεχομένως να υποστεί επιπλέον αλλαγές.

Παρ ‘όλα αυτά, αυτό δεν μας εμποδίζει από το να κάνουμε εικασίες για την τεχνολογία επί του οχήματος του νέου A5. Σημαντικές εσωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν το εκπληκτικό υψηλής ανάλυσης σύστημα Virtual Cockpit της Audi, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης, καθίσματα μασάζ, καθώς και τα διάφορα βοηθήματα αναφορικά με το μποτιλιάρισμα και τις λωρίδες.

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η σαφής διαφοροποίηση από το Α4. Ενώ οι διαφορές μπορούν να εμφανίζονται μικρές στις φωτογραφίες, η σχεδίαση της μύτης του Α5 προσφέρει πολύ περισσότερα, με ελαφρώς υψηλότερους προβολείς, χαμηλότερη και ευρύτερη μάσκα, διογκωμένη δύναμη στην κουκούλα, και γενικά μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Οι τιμές για το 2018 Audi A5 απέχουν ακόμα λίγους μήνες μέχρι να ανακοινωθούν, αλλά μπορεί κανείς να αναμένει πως το αυτοκίνητο θα έχει υψηλότερο κόστος από το απερχόμενο μοντέλο.

2018-audi-a5-unveiled2

2018-audi-a5-unveiled3 2018-audi-a5-unveiled4