Τα αυτοκίνητα Audi κάνουν τρελές πωλήσεις στην Αυστραλία, και ήδη η γερμανική εταιρεία κάνει σκέψεις για να μετατρέψει τα οχήματα της σε πολυτελή coupé utility (Ute), τα οποία αγαπούν ιδιαίτερα οι Αυστραλοί. Κατ’ ακρίβεια, ένα στα έξι αυτοκίνητα που πωλούνται στην ήπειρο είναι Ute.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Andrew Doyle, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε για το θέμα: «Αν η φόρμουλα είναι εκεί για να εξασφαλίσει την πριμοδότηση ποιότητας και υψηλής απόδοσης, τότε θα πρέπει να κάνουμε μια παγκόσμια μελέτη για να δούμε αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Θα ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στον αυστραλιανό μας στόλο».

Με την αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων στην Αυστραλία, όπως το Α3, Α5, και ΤΤ, και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του pickup Amorak της Volkswagen, η πιθανότητα επιτυχίας είναι σίγουρα εκεί. Το 2015 μόνο, οι πωλήσεις της Audi αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό στην Αυστραλία και αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη για το 2016.

«Εξαρτάται εάν υπάρχει πραγματικά μια αγορά εκεί για ένα τέτοιο όχημα premium», συνέχισε ο Doyle. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η μάρκα έχει αποδείξει ότι όσο μπαίνουμε σε νέους τομείς και διαφορετικά τμήματα, μπορούμε να έχουμε επιτυχία».