Η Volvo έχει εγκαινιάσει την φιλόδοξη προσπάθειά της, με το πειραματικό αυτοκίνητο Drive Me, αποκαλύπτοντας το πρώτο SUV XC90 χωρίς οδηγό που κύλησε έξω από το σουηδικό της εργοστάσιο στην Torslanda.

Σε αντίθεση με άλλα αυτόνομα προγράμματα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Volvo βάζει το όχημα υπό την ευθύνη πραγματικών ανθρώπων. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά πως οι καθημερινοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την λειτουργία αυτο-οδήγησης και πως αντιδρούν στις καταστάσεις, κάτι που οι μηχανικοί που εργάζονται καθημερινά με τις δοκιμές δεν μπορούν να προσφέρουν.

Τα αυτοκίνητρα Volvo 90 Series – S90, V90 και XC90 – είναι ήδη διαθέσιμα με Pilot Assist, το οποίο δίνει βοηθήματα στον οδηγό για να κρατηθεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα του σε ταχύτητες μέχρι 130 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το Drive Me βασίζεται σε αυτό το σύστημα με μια σειρά από κάμερες διάσπαρτες γύρω από το αυτοκίνητο και έναν αισθητήρα στο μπροστινό μέρος, το οποίο τροφοδοτεί τα δεδομένα σε αυτό που ονομάζει η Volvo, Autonomous Driving Brain, που λειτουργεί το αυτοκίνητο χωρίς οποιαδήποτε ενέργεια από τον οδηγό.

Το Drive Me αρχικά θα δοκιμαστεί εντός καθορισμένων ζωνών στη σουηδική πόλη του Γκέτεμποργκ. Το πείραμα θα επεκταθεί στο Λονδίνο το 2017, καθώς και μια σειρά από πόλεις της Κίνας που έχουν υποβάλει προσφορές για να συμπεριληφθούν.

Η Volvo βλέπει την αυτόνομη ικανότητα οδήγησης ως αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειάς της για την εξάλειψη των σοβαρών τραυματισμών και των θανάτων σε τροχαία ατυχήματα από το 2020. Ελπίζει να φέρει το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό στην αγορά μέχρι το 2021.

Η Volvo συνεργάζεται με τον προμηθευτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Autoliv για να αναπτύξει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς, καθώς και με την Uber για τα αυτόνομα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of