Μετά την εισαγωγή των μοντέλων 4S, 4S Diesel και Turbo, η Porsche είναι πλέον έτοιμη να επεκτείνει την γκάμα της δεύτερης γενιάς Panamera με την προσθήκη του 4 E-Hybrid.

Με την εξαίρεση του πρόσθετου καπακιού και τους πράσινους τόνους, φαίνεται σχεδόν το ίδιο με τα άλλα μέλη της οικογένειας, αλλά διαθέτει ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον κινητήρα.

Συνδυάζει τον νεοαποκτηθέντα biturbo κινητήρα V6 2.9-λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα για να παρέχει μια συνολική παραγωγή 462 ίππων. Ενώ στην προηγούμενη υβριδική Panamera ο ηλεκτροκινητήρας είχε ενέργεια μετά το πάτημα του πεντάλ γκαζιού τουλάχιστον 80 τοις εκατό, για το νέο μοντέλο όμως η ισχύς είναι άμεση, όπως και στο 918 Spyder.

Χάρη στο ανανεωμένο υλικό, το 2017 Panamera 4 E-Hybrid θα τρέξει τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα (από 5.5) και θα φτάσει την τελική ταχύτητα των 278 χλμ (από 270). Οδηγήστε το σε ηλεκτρική λειτουργία και πιάστε τα 140 χλμ πριν από την ολοκλήρωση της μπαταρίας μετά από 50 χιλιόμετρα. Αυτό είναι μια μικρή βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό της, που είχε μια ηλεκτρική αυτονομία 35 χιλιόμετρα.

Η επαναφόρτιση της μπαταρίας θα χρειαστεί 5,8 ώρες όταν χρησιμοποιείτε τον φορτιστή 3.6-kW, ενώ με τον προαιρετικό φορτιστή 7,2 kW θα χρειαστεί 3,6 ώρες.

Υπάρχουν οι επιλογές οδήγησης Sport και Sport Plus, αλλά και επιπλέον υβριδικες λειτουργίες που ονομάζονται Hybrid Auto, E-Hold και E-Charge.

porsche-panamera-4-e-hybrid2 porsche-panamera-4-e-hybrid3 porsche-panamera-4-e-hybrid4 porsche-panamera-4-e-hybrid5

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of