Μετά από μικρές αποκαλύψεις από τις φωτογραφίες κατασκοπείας, η τρίτη γενιά του i30 της Hyundai είναι επίσημα εδώ. Το πεντάθυρο hatchback διαθέτει μια πιο μοντέρνα εμφάνιση από το σημερινό μοντέλο, ενώ έχει και μια νέα μηχανή. Το όχημα θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο επερχόμενο Paris Motor Show και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη στις αρχές του 2017.

Το i30 είναι το πρώτο Hyundai της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα διαθέτει τον νέο υπερτροφοδοτούμενο 1.4-λίτρων τετρακύλινδρο της μάρκας, που παράγει 138 ίππους (103 κιλοβάτ). Υπάρχουν διαθέσιμοι επιπλέον κινητήρες και ανάλογα με την επιλογή ενός πελάτη, μπορεί κάποιος να επιλέξει είτε ένα εξατάχυτο ή επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το μοντέλο τρίτης γενιάς παρουσιάζει ακόμα μια σημαντική αισθητική αναβάθμιση, καθώς το μπροστινό διαθέτει τη νέα γρίλια Cascading, η οποία περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο εξαγωνικό σχήμα με περίγραμμα χρωμίου. Οι προβολείς LED τονίζουν το πλάτος του μοντέλου και δημιουργούν μια αρμονική εμφάνιση στο προφίλ.

Κάτω από το σώμα, η νέα πλατφόρμα του i30 είναι 28 κιλά ελαφρύτερη και 22 τοις εκατό πιο άκαμπτη από την τρέχουσα. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των βελτιώσεων προέρχεται από τη χρήση 53 τοις εκατό συνθετικό ατσάλι υψηλής αντοχής στο σασί.

Το εσωτερικό του νέου i30 του μοιάζει πολύ πιο αναβαθμισμένο, και η Hyundai παρουσιάζει την καμπίνα με νέες τεχνολογίες. Η οθόνη infotainment φαίνεται να επιπλέει στο κέντρο του ταμπλό, και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν είτε μια πέντε ιντσών ή μια προαιρετική οκτώ ιντσών. Για επιπρόσθετο φως του ήλιου, μια πανοραμική ηλιοροφή είναι επίσης διαθέσιμη.

2017-hyundai-i302 2017-hyundai-i304 2017-hyundai-i303