Η Mercedes-Benz επιθυμεί τα εμπορικά της οχήματα να συμβαδίζουν με τις ραγδαίες τεχνολογικές καινοτομίες των μοντέλων, γι’ αυτό και η εταιρεία εγκαινιάζει μια 500 εκατομμυρίων ευρώ καινοτομία ονομαζόμενη adVANce για να βεβαιωθεί ότι η ανάπτυξη αυτή θα ολοκληρωθεί. Το νέο Vision Van της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνει το δρόμο προς το μέλλον παρουσιάζοντας ένα όχημα που μοιάζει ως το επόμενο βήμα στην παράδοση δεμάτων.

Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει στο Vision Van είναι τα ενσωματωμένα drones. H Mercedes βρίσκεται σε συνεργασία με την Matternet, ένα σύστημα επικοινωνίας μεταξύ drone και οχήματος το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο μέσω σχετικής εφαρμογής και θα καθιστά εφικτή την απογείωση και την προσγείωση drone από το όχημα, την παράδοση ή την παραλαβή οποιουδήποτε πακέτου στην ώρα του και ανεξαρτήτως κυκλοφοριακών συνθηκών.

Τα drones θα έχουν εμβέλεια 20 χλμ. και θα μπορούν να μεταφέρουν πακέτα έως και 20 κιλών με ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα από και προς τον προορισμό τους μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης και παραλαβής πακέτων στα 20 λεπτά.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η διαθεσιμότητα ρομπότ στο χώρο φόρτωσης τα οποία θα αναλαμβάνουν την παράδοση και την παραλαβή πακέτων απαλλάσσοντας τον οδηγό από τη διαδικασία του να βγει από το όχημά του. Τα δύο ρομπότ έχουν εξελιχθεί από την Starship Technologies και έχουν εμβέλεια «εργασίας» 3,2 χλμ. και μπορούν να μεταφέρουν πακέτα βάρους έως και 10 κιλά.

Το τρίτο στοιχείο αφορά τον χώρο φόρτωσης και ένα καινοτόμο σύστημα που μεγιστοποιεί την σωστή εκμετάλλευση του υφιστάμενου χώρου. Το σύστημα ονομάζεται Project Slider που είναι ικανό να κατατάξει αυτούσια τα πακέτα βάσει μεγέθους και προορισμού χάρη σε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα. Ταυτόχρονα απαλλάσσει τον οδηγό από το ψάξιμο αλλά και την ανάγκη να εισέλθει στον χώρο φόρτωσης, όταν φτάσει στον προορισμό παράδοσης.

Όλες αυτές οι τεχνολογικές παράμετροι θα ελέγχονται από έξυπνες εφαρμογές οι οποίες θα επιτρέπουν στον οδηγό να κάνει αυτομάτως και παραγγελίες τις οποίες θα λαμβάνει επιτόπου με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους σε περίπτωση που κάποιο από τα μεταφερόμενα είδη εκλείψει ή λάβει καθ’οδόν κάποια επιπλέον παραγγελία.

mercedes-benz-vision-van mercedes-benz-vision-van3 mercedes-benz-vision-van2 mercedes-benz-vision-van-concept-live2

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of