Η αναμονή τελείωσε…  Έχουμε την πρώτη παρτίδα από φωτογραφίες κατασκοπείας της επερχόμενης Toyota Supra. Το σπορ αυτοκίνητο ναυαρχίδα για την ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να φτάσει στην αγορά το 2018.

Μέχρι στιγμής είχαμε μπροστά μας ως επί το πλείστον φήμες για το νέο Supra, αλλά τελικά υπάρχει ένα πρωτότυπο στο δρόμο που εκτελεί προκαταρκτικές δοκιμές. Το φωτογραφημένο όχημα φοράει παντού καμουφλάζ, έτσι είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς περισσότερα από τα στοιχεία του σχεδιασμού, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο συνολικό σχήμα του coupe.

Συγκρίνοντας το με BMW roadster Z5, το αυτοκίνητο της Toyota παρουσιάζει ελαφρώς μικρότερο σχημα coupe και πιο απότομη κλίση στη γραμμή οροφής. Παρατηρήσαμε επίσης μια μικρή πίσω αεροτομή στο πίσω μέρος, καθώς και ένα διπλό σύστημα εξάτμισης, παρόμοιο με εκείνο του GT86.

Κρίνοντας από το μπροστινό μέρος, η παραγωγή Supra ίσως δανειστεί το κέντρο μύτης από την FT1, πλαισιωμένο από μεγάλους αεραγωγούς. Το μακρύ καπό ίσως να κρύβει ένα υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Ωστόσο, ορισμένες αναφορές εικάζουν ότι οι Ιάπωνες μηχανικοί ίσως εγκατάστησαν ένα υβριδικό σύστημα turbo.

Παράλληλα το φωτογραφημένο πρωτότυπο υιοθετεί στοιχεία BMW, όπως το τιμόνι, το ταμπλό, τον ελεγκτή του συστήματος infotainment, ακόμη και στην κεντρική κονσόλα.

Αυτό είναι κυριολεκτικά όλα όσα ξέρουμε για το νέο Supra μέχρι στιγμής. Ας ελπίσουμε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνονται διαθέσιμες σύντομα.

2019-toyota-supra-spy-photo3 2019-toyota-supra-spy-photo2 2019-toyota-supra-spy-photo4

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of