Η Kia αποκάλυψε το νέο Rio μόλις πριν από λίγες ημέρες (κλικ εδώ), αλλά ήδη υπάρχουν θεωρίες για το πώς η προσανατολισμένη έκδοση GT μπορεί να μοιάζει. Ο θερμότερος παράγωγος έχει ήδη λάβει τη σφραγίδα έγκρισης της εταιρείας, επομένως γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι είναι σε εξέλιξη.

Δημιουργημένο για μάχη με την επόμενη VW Polo GTI και Ford Fiesta ST, το πρώτο Rio GT θα βασίζεται στην πρόσφατα εισαγόμενη τέταρτη γενιά του supermini που έχει αυξηθεί σε μέγεθος.

Η έκδοση GT είναι προορισμένη να λάβει ένα πιο επιθετικό σώμα με πιο μυώδης προφυλακτήρες και τα πλέον γνωστά τεσσάρων σημείων φώτα LED. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεγόμενα φώτα «ice cube» θα είναι επίσης διαθέσιμα σε μοντέλα GT της Kia.

Οι ζάντες είναι στην πραγματικότητα δανεισμένες από το Kia Cee’d GT όπου τα κράματα μετρούν 18 ίντσες και υποστηρίζονται από τους δίσκους των φρένων 16-ιντσών με κόκκινες δαγκάνες που έχουν επίσης μεταφερθεί για την εικονική θεραπεία του Rio GT. Αναμένουμε επίσης το μοντέλο να λάβει διπλή οβάλ εξάτμιση, καθώς και μια πιο σκληρή ρύθμιση ανάρτησης φέρνοντας μια μείωση στο ύψος του οχήματος που θα βοηθήσει το supermini να γίνει πιο ευέλικτο στις γωνίες.

Παραμένει ένα μυστήριο τι θα εγκαταστήσουν οι μηχανικοί της Kia στο χώρο του κινητήρα, αν και αναφορές λένε ότι ίσως να είναι μια έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 1.6-λίτρων. Το Kia Cee’d GT αποδίδει 200 ίππους, αλλά πιστεύεται ότι το Rio GT θα αποδίδει 180 ίππους.

Αυτό φαίνεται κάπως αδύναμο αφού το απερχόμενο Polo GTI έχει ήδη 192 ίππους και πιθανόν να λάβει ακόμη περισσότερα άλογα στην επόμενη γενιά.

Με το νέο Kia Rio έτοιμο για το ντεμπούτο του στο Παρίσι στο τέλος του μήνα, δεν θα πρέπει να περιμένουμε το μοντέλο GT πριν από το τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.