Η νέα 2017 Harley-Davidson Road Glide Special είναι γεγονός. Εμφανισιακά είναι εντυπωσιακή, όμως ο κινητήρας της φαίνεται ίδιος με τον παλιό της Road Glide Special. Ακόμη διαθέτει το μπροστινό άκρο που οι λάτρεις της Harley είτε λατρεύουν, είτε μισούν, και το περιγράφουν ως μια μύτη του καρχαρία.

Σε σύγκριση με άλλες Harley, όπως την Street Glide Special, η Road Glide Special είναι η ανώτερη συνολικά μοτοσικλέτα, αλλά σίγουρα απαιτεί να διαθέτεις ανοικτό μυαλό όταν πρόκειται για την αισθητική.

Βλέποντας το μεγάλο και κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για έναν κάθισμα, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι η δεξαμενή καυσίμων. Αναγκάζει τον αναβάτη να έχει πολύ ανοικτά τα πόδια του, σε σημείο που είναι κάπως άβολο για κάποιους.

Το ταμπλό της μοτοσυκλέτας κυριαρχεί με καθαρό καντράν και ζωντανή οθόνη αφής. Υπάρχει χρώμιο, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αποσπά την προσοχή ή να είναι ενοχλητικό για όσους από εσάς το απεχθάνονται.

Η παρουσία του νέου κινητήρα Milwaukee Eight είναι, φυσικά, η μεγάλη ιστορία του Road Glide Special. Η Harley-Davidson έχει επιλέξει να εξοπλίσει όλες τις μοτοσικλέτες της γκάμας με τον κινητήρα τεσσάρων βαλβίδων ανά κύλινδρο για το 2017, με την βασική έκδοση να διαθέτει κινητήρα 107 κυβικών ιντσών (1753 cc) twin-cooled V-twin.

Οι θαυμαστές της Harley-Davidson δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την έκδοση. Πατήστε τη μίζα και η Road Glide Special βρυχάται στη ζωή με την γνωστή old-school αίσθηση. Αυτή η δόνηση είναι ακριβώς αυτό που περιμένουν οι λάτρεις της Harley.

Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι η Harley είναι πρόθυμη να φτάσει πέραν της βάσης του πυρήνα των πελατών της. Για να γίνει αυτό, η εταιρεία αισθάνθηκε ότι με το νέο κινητήρα είναι αναγκαίο να αποφευχθούν κάποια από τα κλισέ. Γι’ αυτό η Harley-Davidson πήγε σε μεγάλα μήκη για να βρει τη χρυσή τομή: μια μηχανή που κινείται λίγο στο ρελαντί, που αισθάνεται σαν μια Harley, αλλά δεν δονείται τόσο ώστε να χάσει κάποιος τις οδοντοστοιχίες του.

Η Road Glide Special αποδίδει καλύτερα από άλλες πρόσφατες Harleys. Ο αναβάτης δεν  αισθάνεται πλέον ότι η μηχανή έχει λαχανιάσει στα 80 χλμ/ώρα, ενώ ο κόφτης βρίσκεται πολύ εύκολα στην πρώτη και δεύτερη ταχύτητα. Η απόκριση του γκαζιού είναι ομαλή, με την Harley-Davidson να διασφαλίζει ότι οι κραδασμοί του κινητήρα θα ευχαριστήσει τους πιστούς. Ο συμπλέκτης έλξης ακόμα απαιτεί ένα ικανό αριστερό χέρι, αλλά η μετατόπιση φαίνεται λίγο πιο ομαλή.

Μαζί με το νέο Milwaukee Eight, η Harley έχει λάβει αναβαθμισμένη ανάρτηση για το μοντέλο του 2017. Και είναι εδώ που οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων 2016 και 2017 είναι πιο εμφανής. Επίσης, το συνδεδεμένο σύστημα φρένων είναι τόσο καλό ώστε ένας μέτριος αναβάτης να φαίνεται σαν ένας έμπειρος αναβάτης.

Όπως κάθε Harley-Davidson, έτσι και η Road Glide Special είναι μία από τις καλύτερες μοτοσικλέτες που δημιουργήθηκαν. Η βαφή είναι πλούσια και βαθιά, ενώ κάθε μέρος αισθάνεται ισχυρό και εύρωστο.

Σε γενικές γραμμές, η 2017 Road Glide Special είναι μια Harley-Davidson που αν την αγοράσει κάποιος δεν χρειάζεται να την αναβαθμίσει αμέσως. Δεν έχει πρόβλημα με τη βροχή, και μπορεί να προκαλέσει την αντίληψή σας για το τι μπορεί να προσφέρει μια Harley-Davidson.

2017-harley-davidson-road-glide-special-first-ride(4) 2017-harley-davidson-road-glide-special-first-ride(3) 2017-harley-davidson-road-glide-special-first-ride(2)