Η επόμενη γενιά Audi A5 και S5 Sportback έκανε το ντεμπούτο της στα μέσα ενημέρωσης, με το στυλ που αφίχθηκε να είναι αυτό που περιμέναμε. Με τις εκτιμήσεις προερχόμενες από τις φωτογραφίες κατασκοπείας από τον περασμένο Οκτώβριο, οι οπτικές αναθεωρήσεις είναι σε ένα άλλο επίπεδο, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από την A5 Coupe.

Επτά χρόνια στα σκαριά, και λίγο πριν από το δημόσιο ντεμπούτο στο Παρίσι τον επόμενο μήνα, αυτή η δεύτερη γενιά πεντάθυρη coupe διαθέτει ένα τεντωμένο μεταξόνιο, κοντούς πρόβολους, περιτυλιγμένο θολωτό καπό, και μια μάσκα που είναι μακρύτερη και ευρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο. Παράλληλα, το πίσω μέρος είναι λίγο πιο καλοσχηματισμένο.

Το εσωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά σε μέγεθος, και κρίνοντας από τις φωτογραφίες, είναι το τυπικό Audi με ποιοτικά υλικά, ακρίβεια προσαρμογής, και πολυτελή μείγματα χρωμάτων. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει μια μεγάλη 12,3 ιντσών οθόνη, ενώ το MMI έρχεται με μια οθόνη 8,3 ιντσών, αφής, και περιστροφικά κουμπιά ελέγχου για ευέλικτη λειτουργία του συστήματος Infotainment.

Στην αγορά θα είναι διαθέσιμες δύο TFSI και τρεις εκδόσεις κινητήρων TDI. Θα παράγουν μεταξύ 190 ίππων και 286 ίππων. Η πιο ισχυρή έκδοση στο λανσάρισμα πρόκειται να είναι το S5 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 3.0-λίτρων που παράγει 354 ίππους (260 kW).

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα φθάνει σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα και συνεχίζει μέχρι μια ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Το κιβώτιο περιλαμβάνει εξατάχυτο, επτατάχυτο S tronic διπλού συμπλέκτη, και Tiptronic οκτώ ταχυτήτων. Νέο στη σειρά είναι το δισθενής A5 Sportback g-tron το οποίο περιλαμβάνει 170 ίππους 2.0 TFSI κινητήρα και μπορεί να τρέξει σε Audi e-gas, φυσικό αέριο, καθώς και βενζίνη.

Το νέο Audi A5 και S5 Sportback φτάνει στη Γερμανία και την Ευρώπη στις αρχές του 2017.

2018-audi-s5-sportback(2) 2018-audi-s5-sportback(3) 2018-audi-a5-sportback 2018-audi-a5-sportback(2) 2018-audi-a5-sportback(3)