Είναι πολλά τα πράγματα που μπορεί να θαυμάσει κανείς στα μοντέλα της Jaguar, όμως ξεχωρίζει η δέσμευση της μάρκας στην παραγωγή εκπληκτικών ισχυρών εκδόσεων σε όλα τα οχήματα της.

Η Jaguar XJ είναι ένα πολυτελές sedan παλιάς πολιτικής, αλλά παρ ‘όλα αυτά διαθέτει δυναμική με ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8, μια λειτουργική αεριζόμενη κουκούλα, και ένα κουαρτέτο δυνατούς σωλήνες από πίσω.

Πλεονεκτήματα
* Ο υπερτροφοδοτούμενος 5.0-λίτρων V8 της Jaguar Land Rover είναι ένας από τους αγαπημένους κινητήρες. Η XJR θα εκκινήσει έως 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα χωρίς κόπο, και προφανώς θα συνεχίσει δυναμικά έως την τελική, τα 280 χλμ/ώρα.

* Οι επιδόσεις του δεν μπαίνουν εμπόδιο στον απώτερο στόχο αυτού του αυτοκινήτου: την ευγένεια. Ο κινητήρας αυξάνει μόνο τη φωνή του μόνο όταν πατήσεις πολύ το γκάζι, και μόνο στη λειτουργία Dynamic θα αρχίσει να σπρώχνει τον οδηγό και τους επιβάτες.

* Ένα μεγάλο, βαρύ αυτοκίνητο με τεράστια ποσοστά ενέργειας χρειάζεται δυνατά φρένα, και το XJR δεν απαγοητεύει. Όχι μόνο φαίνονται καταπληκτικά στην όψη, αλλά παράγουν ένα καθησυχαστικά σταθερό πεντάλ και σταματούν το όχημα με εξουσία.

* Το ηχοσύστημα Meridian 20 είναι μαγικό. Κάθε μουσική οποιουδήποτε τύπου είναι δυνατή, καθαρή και κρυστάλλινη.

Μειονεκτήματα
* Τα θερινά ελαστικά Pirelli P-Zero παρέχουν τρομερή πρόσφυση και η προσαρμοζόμενη ανάρτηση που διατηρούν τις κινήσεις του οχήματος υπό έλεγχο, αλλά αυτό δεν είναι το είδος του αυτοκινήτου που τα πάει καλά σε μεγάλες στροφές.

* Το σύστημα Pro infotainment InTouch Ελέγχου της Jaguar είναι καλό, δεν είναι όμως τέλειο. Τα όμορφα γραφικά και ευκρινή οθόνη είναι ευχάριστα, αλλά η οθόνη αφής δεν είναι τόσο ταχεία ή εύκολη στη χρήση όσο ο ανταγωνισμός της.

* Το εξωτερικό πράγματι εντυπωσιάζει, αλλά το εσωτερικό σε αφήνει κρύο. Υπάρχει η αίσθηση ότι είναι παλιομοδίτικο, ο οδηγός φαίνεται ότι κάθεται πολύ χαμηλά στο αυτοκίνητο, οι χρώμιο αεραγωγοί ουρλιάζουν ρετρό, και τα σχήματα στο ταμπλό είναι λίγο περίεργα.

2016-jaguar-xjr-review(2) 2016-jaguar-xjr-review(3) 2016-jaguar-xjr-review(4) 2016-jaguar-xjr-review(6)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of