Μπορεί αρχικά να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η Renault Sport βρέθηκε στην πίστα Nürburgring για να δοκιμάσει το Megane GT, όταν το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα διανομέων, στην πραγματικότητα όμως το πρωτότυπο είναι κατ’ ακρίβεια το νέο Megane RS.

Η γαλλική εταιρεία ολοκλήρωσε την παραγωγή του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς, οπότε τώρα ξεκίνησε τις προσπάθειές της για να προετοιμάσει την επόμενη γενιά του Megane που θα πωλείται αποκλειστικά ως ένα πιο πρακτικό πεντάθυρο hatch.

Σε σύγκριση με ένα κανονικό Megane GT, το εντοπισμένο από την κάμερα κατασκοπείας πρωτότυπο διαθέτει διαφορετικούς τροχούς και διαφορετικό σύστημα εξάτμισης τοποθετημένο στο κέντρο. Η Renault δεν ασχολήθηκε να αλλάξει τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ η πλαϊνή πλευρά αποκαλύπτει μια πιο σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης που έχει μειώσει το ύψος του οχήματος. Επιπλέον, οι διαφορετικές ζάντες και δαγκάνες φρένων Brembo για τον εμπρός άξονα είναι πρόσθετα σημάδια ενός πλήρως ανεπτυγμένου μοντέλου RS.

Ενώ η ταυτότητα του κινητήρα δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής, είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε μερικά καλώδια να βγαίνουν από την κουκούλα και να πηγαίνουν στο εσωτερικό της καμπίνας μέσω της μπροστινής πόρτας. Αυτό σημαίνει ότι η Renault Sport εξέταζε τον κινητήρα του πρωτοτύπου, που είτε πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση της turbo 2.0-λίτρων, τετρακύλινδρης μονάδας ή κάτι εντελώς νέο. Υπάρχουν κάποιες αναφορές που δείχνουν την εισαγωγή μιας μονάδας 1.8-λίτρων με 275 ίππους.

Υπάρχουν ερωτηματικά αν το νέο Renault Megane RS θα διαθέτει σύστημα διεύθυνσης στους τέσσερις τροχούς, κίνηση στους τέσσερις τροχούς και κιβώτιο επτά ταχυτήτων.

Θα έχουμε μια απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις πιθανόν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

2018-renault-megane-rs-spy-photo(3) 2018-renault-megane-rs-spy-photo(2)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of