Όταν η Porsche Cayenne κυκλοφόρησε το 2002, επαναπροσδιόρισε τι ακριβώς μπορεί να κάνει ένα SUV. Έμοιαζε σαν ένα μεγάλο, βαρύ θηρίο, και όμως ο χειρισμός δεν ήταν τόσο μακριά από αυτό που θα περιμένατε από ένα καλό σπορ σεντάν.

Το Cayenne Turbo πρόσθεσε και μια τεράστια δόση της ταχύτητας στο μίγμα. Με ένα ζευγάρι φυσητήρων δεμένο με τον κινητήρα V8 4.5-λίτρων, συγκέντρωσε 450 ίππους, αρκετούς για να καλύψει 0-100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα, και τελική ταχύτητα 265 χλμ/ώρα.

Καλώς ή κακώς απέκτησε σύντομα μια φήμη ως ένα από τα αγαπημένα γυναικεία αυτοκίνητα, μέχρι που άρχισε να αμφισβητείται πόσο ικανό αυτοκίνητο είναι. Όχι μόνο στο δρόμο, αλλά κυρίως εκτός δρόμου.

Και μπορεί να μην είναι ασταμάτητο όπως ένα Range Rover, ωστόσο το Cayenne είναι πολύ καλό σε off-road διαδρομές. Στο βίντεο που ακολουθεί έχουμε μια επίδειξη των εκτός δρόμου ικανοτήτων της Cayenne Turbo.

Δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή αλλά φαίνεται σαν μια άνετη βόλτα για το Cayenne. Βέβαια το αποτέλεσμα είναι χρήσιμο για να τονιστεί πως πράγματι δεν υπάρχει κάτι που το Cayenne δεν μπορεί να κάνει.

Δείτε το βίντεο: