Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού auto motor und Sport την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπετεμβρίου, αμέσως μετά το Ιταλικό Γκραν Πρι στη Monza, θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για τη Φόρμουλα 1.

Και αυτό γιατί η αμερικάνικη εταιρεία Liberty Media θα εξαγοράσει την επιχείρηση F1 καταβάλλοντας στους νυν ιδιοκτήτες της συνολικά το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η διαδικασία περιλαμβάνει 2 στάδια και 2 δόσεις χρημάτων.

Στην επικείμενη πρώτη θα μεταβιβαστεί ένα μικρό μόνο μέρος των μετοχών, ενώ η αλλαγή ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 6 με 8 μήνες. Ιδιοκτήτες της Φόρμουλα 1 είναι η CVC Capitals, που με το 35,1% στην κατοχή της είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και ο μόνος με δικαίωμα ψήφου, η Waddell & Reed με 20,9%, ο Bernie Ecclestone ως πρόσωπο με 5,3% και το Bambino Trust που ανήκει σε αυτόν με 8,5%.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν ο νυν ισχυρός άντρας της Φόρμουλα 1 θα έχει κάποιο ρόλο και στο μέλλον. Ο ίδιος λέει πως όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα θα επιλέξει ο ίδιος την εμπλοκή του, αλλά ο John Malone, ιδρυτής της Liberty Media, μπορεί να έχει άλλη άποψη. Στα ονομάτα πάντως που ακούγονται για τη θέση του Bernie περιλαμβάνεται και αυτό του επικεφαλής της Formula E Alejandro Agag.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of