Η εντυπωσιακή από κάθε άποψη δημιουργία, παρουσιάζει την αισθητική του μέλλοντος με κλασικές όμως επιρροές.

Με μήκος 5,6 μέτρα, πλάτος 2,1 μ. και ύψος μόλις 1,33 μέτρα, οι αναλογίες και η αισθητική του επιβλητικού coupe αποτίουν φόρο τιμής στα σπορ coupe τετράτροχα της δεκαετίας του ’30, δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον που επιφυλάσσουν οι Γερμανοί για την Maybach.

Όπως έχει άλλωστε εννοηθεί η Mercedes-Maybach 6 αποτελεί προπομπό ενός νέου μοντέλου της υπερπολυτελούς φίρμας το οποίο θα βάλει στο στόχαστρο προτάσεις όπως η Rolls-Royce Phantom Coupe με μεγάλες αξιώσεις.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, η ισχύς της Mercedes-Maybach 6 προέρχεται από του ηλεκτρικούς σύγχρονους κινητήρες μόνιμου μαγνήτη. Πρόκειται δηλαδή για τετρακίνητο μοντέλο, η συνολική ισχύς του οποίου αγγίζει τους 750 ίππους!

Το κλασικό 0-100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα.

Σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες, εκτός από την αυτονομία των 500 χλμ. προσφέρουν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή δυνατότητα επαναφόρτισης έως και 350 kW, η οποία υπόσχεται την ανάκτηση ενέργειας που χρειάζεται για 100 χλμ. σε μόλις πέντε λεπτά. Επιπλέον η διαδικασία φόρτισης μπορεί να πραγματοποιηθεί και επαγωγικά και ασύρματα.

mercedes_maybach_vision_6-39inside

Εσωτερικά, η σχεδίαση του ταμπλό και των καθισμάτων ακολουθεί μια μινιμαλιστική όσο και τεχνολογικά ενσυνείδητη προσέγγιση. Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι αισθητήρες στα καθίσματα οι οποίοι ανιχνεύουν την θερμοκρασία σώματος των επιβαινόντων ρυθμίζοντας αυτομάτως την θερμοκρασία της καμπίνας και το διάφανο τούνελ μετάδοσης που επιτρέπει στους επιβαίνοντες να παρακολουθούν τη διαδρομή της ηλεκτρικής ενέργειας στους κινητήρες.

Όπως και να έχει με τα «υπερβολικά» χαρακτηριστικά που υιοθετεί το coupe ως πρωτότυπο το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τετράτροχο το οποίο δημιουργεί μια πολύ καλή εικόνα για το μέλλον της Maybach αλλά και το μοντέλο που θα προκύψει ως έκδοση παραγωγής από αυτό στα τέλη του 2017.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of