Ένα πολυτελές SUV με επιδόσεις supercar ετοιμάζει η Lamborghini, που . Αυτό είναι το Urus με το οποίο η Lamborghini φιλοδοξεί να γίνει πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stefano Domenicali, δήλωσε πως η εταιρεία σχεδιάζει να «κατεβάσει λίγο τους τόνους» λανσάροντας στην αγορά το νέο SUV Urus, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018 με αρχική τιμή περίπου τα 200.000 δολάρια.

Ο Όμιλος Volkswagen στον οποίο ανήκει η Lamborghini, ελπίζει πως η πλειοψηφία των αγοραστών του νέου SUV θα είναι γυναίκες, την ώρα που το περασμένο έτος, μόνο το 5% του αγοραστικού κοινού ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani το Urus θα είναι το ταχύτερο και πιο δυναμικό SUV του κόσμου όταν βγει στην παραγωγή το 2018.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως θα χρειάζεται μόλις 4 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία του 0-100km/h και πως θα είναι ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του (Porsche Cayenne Turbo S, Bentley Bentayga).

Κάτω από το καπό του Urus θα βρίσκεται ένας 4λιτρος V8 twin turbo που θα αποδίδει περί τους 600 ίππους χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο ιταλικό SUV το οποία θα διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση.

Η Lamborghini αναμένει να διπλασιάσει την παραγωγή της σε 7.000 οχήματα τον χρόνο από το 2019, μόλις βγει στην αγορά το νέο SUV.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης μια υβριδική ηλεκτρική έκδοση του SUV από το 2020 και σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός οχήματος μηδενικών ρύπων.

internal-lambo29

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of