Το νέο εκρηκτικό Honda Civic Type R των 310 ίππων συνεχίζει εμφατικά την ολοένα επιταχυνόμενη πορεία της πιο ισχυρής έκδοσης της ιαπωνικής εταιρείας!

Το όχημα διαθέτει υψηλή ιπποδύναμη στους εμπρός τροχούς, με συνέπεια όπου συντελεστής τριβής είναι υψηλός, είναι περισσότερο από εξαιρετικό. Σχεδόν σε κάνει καλύτερο χειριστή, καθότι ανταποκρίνεται τόσο πολύ, τόσο εύκολα, με τόση ακρίβεια.

Βέβαια, όταν η επιφάνεια της ασφάλτου δεν έχει καλό συντελεστή τριβής, το Type R εκδηλώνει μια νευρικότητα, χάνει την ακρίβειά του και, αν το προκαλέσεις, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για εκπλήξεις.

Η δύναμη δεν λείπει, η κλιμάκωση αγωνιστική, τα φρένα ικανοποιητικότατα. Το τιμόνι ακριβέστατο και η θέση οδήγησης άριστη. Συντελεστές αυτού του αριστείου τα κόκκινα μπάκετ που αγγίζουν την τελειότητα, οι θέσεις των ποδοστηρίων και του τιμονιού.

Το χαμηλό προφίλ των ελαστικών (35άρια) μπορεί να γίνει λίγο προβληματικό στα άσχημα κομμάτια των δρόμων με λακκούβες, αλλά ακόμα και στη ρύθμιση R, όπου περνά σε πιο σφικτές ρυθμίσεις, δεν ενοχλεί.

Είναι το πρώτο Type R που εφοδιάζεται με τούρμπο. Η παρουσία του τούρμπο στις χαμηλές στροφές και η ύπαρξη του VTEC ζωντανεύει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία στις υψηλές, και προσφέρουν έναν ζηλευτό συνδυασμό.

Αναρτησιακά, συναντούμε το νέο Adaptive Damper System που εξελίχθηκε ειδικά για το Civic Type R. Αυτό επιτρέπει τον συνεχή, ανεξάρτητο έλεγχο κάθε τροχού. Το σύστημα χρησιμοποιεί πολλαπλούς αισθητήρες που παρακολουθούν την κατάσταση του αυτοκινήτου διαρκώς σε συχνότητα χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Το προηγμένο σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα δύο αξόνων (Dual Axis Strut) αυξάνει την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες, στο στρίψιμο στο όριο και βελτιώνει την αίσθηση στο τιμόνι.

Ο ημιάκαμπτος άξονας τύπου «Η» του Type R στην πίσω ανάρτηση βελτιώνει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, έχοντας συμβολή στην ελαχιστοποίηση των κλίσεων του αμαξώματος.

Τέλος, τα φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και διάτρητους αεριζόμενους δίσκους 350 mm και πίσω με δίσκους κατά 20 mm μεγαλύτερους εξασφαλίζουν καλές τιμές επιβράδυνσης.

interior-honda-19

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of