Το νέο Ford Focus RS κάνει ένα βήμα προς το μέλλον και συστήνεται για πρώτη φορά με τετρακίνηση. Κάτι που κάνει το νέο μοντέλο το ισχυρότερο και το ταχύτερο Focus όλων των εποχών.

Το νέο RS είναι ασύγκριτα πιο μυώδες κι επιθετικό, με την μάσκα και τους αεραγωγούς του προφυλακτήρα να κάνουν τη διαφορά εμπρός, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη φτερούγα οροφής που υπηρετεί την αεροδυναμική ισορροπία.

Στην καμπίνα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές από το ST, όμως η συνολική αίσθηση είναι πιο στιβαρή από των άλλων Focus, ενώ οι τέσσερις θέσεις εξακολουθούν να είναι πραγματικότητα.

Όσον αφορά την ταχύτητα, με το launch control σε λειτουργία, το RS εκσφενδονίζεται μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 χλμ/ώρα έρχονται σε 20,4 δευτερόλεπτα.

Το κιβώτιο έξι ταχυτήτων δε χάνει αλλαγή και σε βοηθά να έχεις σοβαρές ενδιάμεσες επιταχύνσεις με την κλιμάκωσή του.

Με τη βασική ρύθμιση, το μοτέρ ακούγεται ελάχιστα όσο πατάς με μέτρο το γκάζι. Διαλέγοντας Sport το μοτέρ ζωντανεύει και το τιμόνι βαραίνει.

Τα φρένα έχουν δύναμη και τέλεια αίσθηση, ενώ το τιμόνι είναι εντυπωσιακά άμεσο και γρήγορο.

Το Dynamic Torque Vectoring όπως το ονομάζει η Ford, λειτουργεί τέλεια κι εξασφαλίζει εκπληκτικό κράτημα, διαγράφοντας την υποστροφή από το λεξιλόγιο του RS.

Διαλέγοντας Track, οι βασικές αλλαγές είναι λιγότερο γλίστρημα από την ουρά και πιο σφιχτή ανάρτηση που σχεδόν εκμηδενίζει την κλίση. Υπάρχει και η ρύθμιση Drift, που σου επιτρέπει να ντριφτάρεις με γκάζι που αποδεικνύει τις δυνατότητες αυτής της εκπληκτικής τετρακίνησης.

Συμπέρασμα, έχει αδιανόητες σπορ δυνατότητες χωρίς να σε κουράζει στην καθημερινότητα, όμως πάνω απ’ όλα δεν έχει ξεχάσει να επικοινωνεί με τον οδηγό του. Και το κάνει καλύτερα από κάθε ανταγωνιστή του.

ford-interior-19