Το νέο GT-R NISMO είναι πλέον διαθέσιμο στην ιαπωνική αγορά όπως ανακοίνωσε η Nissan.

Το Nissan GT-R NISMO του 2017 διαθέτει αναρίθμητες τεχνολογίες, εμπνευσμένες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με γνώμονα τη βελτίωση της απόδοσής του μέσω της εξαιρετικής  αεροδυναμικής, της ανάρτησης, των συστημάτων μετάδοσης αλλά και κίνησης.

Διαθέτει ένα νέο προφυλακτήρα, με τη διαφορά ότι είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα. Όσον αφορά τις εισαγωγές του αέρα έχουν σχεδιαστεί με σκοπό αφενός τη βέλτιστη ροή του γύρω από το αυτοκίνητο και αφετέρου για την παροχή υψηλού επιπέδου κάθετης δύναμης, κάτι που με την σειρά του προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό. Το επανασχεδιασμένο ταμπλό, το τιμόνι και το κεντρικό υποβραχιόνιο έχουν επένδυση από υψηλής ποιότητας δέρμα Alcantara.

Παράλληλα υπάρχουν αναβαθμισμένες λειτουργίες πλοήγησης και με μια οθόνη αφής 8 ιντσών που διαθέτει μεγάλα εικονίδια που απλοποιούν την χρήση της στο έπακρο. Μια νέα εντολή ελέγχου στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας, κατασκευασμένης από ανθρακονήματα, επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό, χωρίς καν να χρειάζεται ο οδηγός να αγγίζει την οθόνη.

Μοναδικά είναι και τα καθίσματα από ανθρακονήματα τις Recaro με τις δερμάτινες επενδύσεις, που συμπληρώνονται από τις σχεδιαστικές πινελιές του κόκκινου Alcantara.

nissan-gt-r-nismo-2017-5
Η τετρακίνηση έχει επίσης αναβαθμιστεί, εν μέρει χάρη και στο σημαντικά ενισχυμένο πλαίσιό του. Καθοριστικό ρόλο έχουν και τα ειδικά αμορτισέρ της NISMO που είναι τέλεια ρυθμισμένα για να μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη των 600 ίππων του κινητήρα twin-turbo V6 των 3.800 κυβικών στην άσφαλτο!

Ο κινητήρας του, γνωστός και ως «VR38DETT» είναι το αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει η NISMO από τη συμμετοχή της σε πολυάριθμες εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και διαθέτει ένα ζεύγος υπερσυμπιεστών υψηλής ροής και μεγάλης διαμέτρου, που συναντώνται και στο GT3.

Παρά την πιο αγωνιστική φύση του, το 2017 GT-R NISMO διαθέτει ως σύνολο καλύτερη ισορροπία από ότι πριν, αποτελώντας ένα αυτοκίνητο που προσφέρει πραγματική οδηγική απόλαυση τόσο σε έναν ορεινό ασφάλτινο δρόμο, όσο και σε μια πίστα.